Hoogtepunten Mattheuspassion in de Dorpskerk

viering n Hoogtepunten uit de Mattheuspassion zijn zondagavond 11 maart te beluisteren in de eeuwenoude Leiderdorpse Dorpskerk. Toehoorders krijgen een compositie met muziek en bibliodrama zo aangeboden, dat zij de wereldberoemde Passie van Johann Sebastian Bach op een intensieve manier kunnen beleven.

"Deze bijzondere viering verbindt muziek en spiritualiteit met elkaar", zegt de Leiderdorpse dominee Stephan Kurtzahn. Hij hoopt dat de opvoering, compleet met kaarslicht, diepzinnig proza, aria's, koralen en gemeenschappelijk zang een breed publiek aanspreekt.

Naast het Oratoriumkoor COV Ex Animo onder leiding van Wim de Ru verlenen Mariana Pimenta (sopraan), Martine Straesser (alt), Stephan Kurtzahn (bas) en vele jongere sprekers hun medewerking. Niek van der Meij bespeelt het orgel. Ds. Stephan Kurtzahn maakte het arrangement.

De concertavondviering in de Dorpskerk (Hoofdstraat 19) begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel is er aan het eind een collecte ter bestrijding van de kosten.


Collecteweek Amnesty

mensenrechten n In Leiderdorp zullen van 11 tot en met 17 maart veel collectanten de straat op gaan voor de jaarlijkse collecte van mensenrechtenorganisatie Amnety International.

Amnesty International wil een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen. Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen.