Goed voor Ogen-week bij Saton

Gezondheid n Bij Saton Optiek is het van 3 tot en met 10 maart de Goed voor Ogen-week. Die week besteedt de vakopticien, onder meer gevestigd in de Leiderdorpse Winkelhof, extra aandacht aan leefstijl, voeding en preventieve oogzorg.

De wetenschap staat niet stil, er wordt steeds meer bekend over de invloed van gezonde leefstijl en voeding op onze ogen. Belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl is minimaal een halfuur per dag buiten bewegen. Zodat de bloedstroom goed op gang komt en de haarvaten goed blijven functioneren en het lichaam ook nog eens gratis en voor niets vitamine D krijgt van de zon. Vitamine D is essentieel voor veel processen in het lichaam. Gezonde voeding is rijk is aan vitamines, mineralen en natuurlijke kleurstoffen. In gezonde voeding, zoals kleurrijke groentes, zitten diverse anti-oxidanten die de ogen beschermen tegen schadelijke stofjes.

Iedereen is tijdens de Goed voor Ogen-week welkom langs te komen voor informatie en advies.


Nieuwe training Mindful Leven

gezondheid n Fysiotherapeut Tanja Engberts en psycholoog Margriet Pronk geven in maart en april opnieuw een training Mindful Leven. De training is bedoeld voor mensen die beter willen omgaan met stress, zich minder zorgen willen maken en beter willen slapen.

Engberts en Pronk leren de cursisten effectieve vaardigheden te ontwikkelen om beter om te gaan met klachten uit hun dagelijks leven. Zoals zorgen over gezondheid of werk, onrust in het hoofd of spanningsklachten in het lichaam. Mindfulness helpt mensen meer ontspannen om te gaan met alles wat er op hun pad komt.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten waarin verschillende technieken aan bod komen om bewuster te leven en de kwaliteit van het leven te ervaren. De trainingen zijn op de woensdagavonden 14, 21 en 28 maart en 4, 11 en 18 april van 20.00 tot 21.15 uur in de oefenzaal van Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk aan de Ommedijk 186 in Leiderdorp. De kosten voor de gehele training bedragen 120 euro. Aanmelden kan tot 8 maart via e-mail info@pronkconsult.nl.


Aanrijding

schade n Zondag 25 februari kort voor 5 uur 's middags botsten twee auto's op elkaar op de Persant Snoepweg in Leiderdorp. Beide auto's raakten zwaar beschadigd maar er vielen geen gewonden.