Marc de Hond tijdens de SPARK bijeenkomst. | Foto: John Brussel
Marc de Hond tijdens de SPARK bijeenkomst. | Foto: John Brussel Foto: Johan Brussel

Marc de Hond spreekt bij SPARK

mvo n Presentator Marc de Hond was afgelopen dinsdag te gast bij SPARK het lokale platform voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. Hij vertelde de gasten over zijn lichamelijke beperking en hoe hij daar de afgelopen 15 jaar al mee omgaat. Het valt de Hond vooral op dat mensen hem 'bijzonder' behandelen en dat organisaties vaak niet ingericht zijn op invalide mensen. Hij vroeg de aanwezige ondernemers of ze bereid zijn om mensen met een beperking aan te nemen en of hun bedrijven wel zijn uitgerust met invalidetoiletten en andere voorzieningen voor minder validen.

De bijeenkomst vond plaats bij AREA071 in Leiderdorp. Bij alle SPARK-bijeenkomsten draait het om de drie p's: people, planet en profit. Tijdens de bijeenkomst van afgelopen dinsdag werd stilgestaan bij people.

Donderdag 15 maart wordt de SPARK 'Speed-Meet' georganiseerd. Werkgevers ontmoeten dan werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bedrijven met vacatures in de branches zorg, horeca, productie, transport, installatietechniek en administratie kunnen zich hiervoor aanmelden via info@sparkmvo.nl. De Speed-Meet wordt gehouden bij AREA071 en duurt van 15.00 tot 17.30 uur. De kennismakingen zijn vrijblijvend.