Lijsttrekkers in debat over hete hangijzers

verkiezingen n Verkeer, woningbouw, wel of niet fuseren, duurzaamheid. Allemaal onderwerpen die spelen in Leiderdorp. En waarover de zeven politieke partijen die in Leiderdorp meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zo hun eigen ideeën hebben. Maandag 5 maart gaan ze met elkaar in debat over deze en andere hete hangijzers.

Het lijsttrekkersdebat vindt plaats in het Leiderdorpse gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan. Alle belangstellenden zijn welkom hierbij aanwezig te zijn. Een prima gelegenheid om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart helder te krijgen wat de standpunten van de verschillende partijen zijn.

Het debat begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Na afloop (rond 21.15 uur) is er nog een nazit met de gelegenheid om eventueel overgebleven vragen persoonlijk aan de verschillende partijen te stellen.

De organisatie is in handen van het Leiderdorps Weekblad, Unity.NU en de gemeente Leiderdorp. Het debat wordt live uitgezonden via Unity TV en Unity.NU.


12 lokale klussen tijdens NL Doet

vrijwilligers n Klussers die graag wat voor een ander doen, krijgen daar volop de gelegenheid voor tijdens de NL Doet dagen op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. In Leiderdorp zijn twaalf klussen aangemeld voor deze nationale actiedag. Op 9 maart kan er aangepakt worden bij de Willem de Zwijgerschool, activiteitencentrum Gading en de schooltuinen. Op 10 maart kunnen liefhebbers aan de slag bij de natuurspeeltuin, Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp, Verpleeghuis Leythenrode, de scouting en woonlocatie Nieuw Buitenzorg van Stichting Pliladelphia. Alle klussen zijn te vinden op de website www.nldoet.nl.