Tenny Jonkers (links) van Buurtactief Het Oude Dorp verwelkomde Pizza Enzo met een bloemetje. Rechts eigenaar Redouane Mouhyieddine . | Foto: J.P. Kranenburg
Tenny Jonkers (links) van Buurtactief Het Oude Dorp verwelkomde Pizza Enzo met een bloemetje. Rechts eigenaar Redouane Mouhyieddine . | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Nieuws van de LVU

educatie n De Volksuniversiteit Leiderdorp heeft ook in maart weer een interessant programma. Hieronder een greep uit het aanbod.

Liever Lokaal - streekproducten rond Leiderdorp

Lokale groenten, granen en dranken vormen onderdeel van het Nederlands cultureel culinair erfgoed. In de vijf, apart te boeken, workshops wordt u meegenomen op een culinaire proeftocht langs lokale producten. Thema's: Vis, Fruit, Groenten, Granen en Vlees. Geef u op en ontdek, proef en leer wat nu precies de Nederlandse 'terroir' is. Eerste workshop: di 13-03, 10.00-12.00 uur.

De Middeleeuwen in 6 moorden - lezing

In deze lezing wordt de geschiedenis van de Middeleeuwen verteld aan de hand van zes moorden op geestelijken en vorsten. Geweld en verzoening waren verschijnselen van een samenleving die in zekere zin sterk lijkt op die van ons, en in andere opzichten zo sterk van die van ons verschilt. Is beschaving een vaste verworvenheid of een dun laagje vernis? Datum: wo 14-03, 20.00-21.30 uur.

Excursie naar het Anatomiegebouw LUMC

Het Anatomiegebouw op het Bio Science Park in Leiden was tot begin deze eeuw in gebruik door de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Leiden. Het is onderdeel van de Boerhaave Campus, een groen en monumentaal gebied. Het Anatomiegebouw werd getransformeerd tot een wooncomplex voor (internationale) promovendi en onderzoekers. Fons Verheijen, architect, leidt u rond. Datum: vr 16-03, 10.30-12.30 uur.

Alles over het heelal in 1 dag - zaterdagcollege

U krijgt een wervelende show over wat wij op dit moment over het heelal weten. Met fascinerende beelden en video's. Voorkennis is niet nodig, wel het vermogen om "out of the box" te denken. Planeten, melkwegstelsels, zwarte gaten, zwaartekracht, Einstein. Het komt allemaal langs. Deze dag wordt een combinatie van wetenschap en entertainment. Datum: za 17-03, 10.00-16.00 uur. Inclusief lunch bij IJssalon Danice.

Ga voor meer informatie en inschrijving naar de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, stuur een mail naar info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, bel via (071) 5411732 of kom langs op het LVU-bureau in De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).


Pizza Enzo brengt leven op Oranjegalerij

ondernemer n De Oranjegalerij heeft er weer een nieuwe ondernemer bij. Op 26 januari opende Redouane Mouhyieddine hier afhaalrestaurant Pizza Enzo, waar niet alleen pizza's maar ook allerlei snacks op het menu staan.

Pizza Enzo is gevestigd op de hoek van de winkelrij, aan de Frederik Hendriklaan 38, waar jarenlang de Regiobank gevestigd was en de afgelopen anderhalf jaar Family Flowers. Een ideale plek voor zijn bedrijf, vindt Mouhyieddine. "Deze wijk miste een plek waar je lekker eten kunt halen."

De keuze bij Pizza Enzo is ruim. Naast meer dan twintig soorten pizza zijn er de pasta's, burgers, wraps, salades, shoarma's, panini's, broodjes en maaltijdschotels. Allemaal ter plekke bereid in de ruime open keuken. Behalve afhalen, kan je de maaltijd ook laten bezorgen.

Pizza Enzo is zes dagen per week open, van dinsdag tot en met donderdag van 15.00 tot 21.00 uur en van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 22.00 uur. "Het was na 5 uur s' middags altijd heel stil hier in de straat, wij brengen wat leven", lacht Mouhyieddine. Hij voelt zich als ondernemer als helemaal thuis in de Oranjewijk. "Er is hier een gezellige sfeer."

Dat de wijk ook blij is met hem, liet Buurtactief Het Oude Dorp weten door hem vorige week vrijdag een bloemetje aan te bieden.


Open Podium voor kids

talenten n In de Leiderdorpse bibliotheek is woensdag 7 maart van 14.00 tot 16.00 uur een Open Podium voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Kinderen die zingen, een instrument bespelen, dansen, goochelen, toneelspelen of een ander talent hebben en het leuk vinden om eens op te treden voor publiek kunnen zich voor maandag 5 maart opgeven via e-mail amateurkunst@BplusC.nl. Het Open Podium wordt afgesloten met een kinderdisco. De Leiderdorpse bibliotheek is te vinden in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110.