Drukte in gemeentehuis tijdens de inloopavond over de plannen voor de Driemasterlocatie. | Foto: J.P. KRanenburg
Drukte in gemeentehuis tijdens de inloopavond over de plannen voor de Driemasterlocatie. | Foto: J.P. KRanenburg Foto: Johan Kranenburg

Driemasterlocatie blijkt in trek

Woningbouw n Ruim tweehonderd woningzoekenden en omwonenden kwamen dinsdagavond 20 februari naar het Leiderdorpse gemeentehuis voor de inloopbijeenkomst over het nieuwbouwplan voor de Driemasterlocatie.

Op het nu braakliggende terrein op de hoek van de Engelendaal en de Vronkenlaan, waar tot begin 2015 basisschool De Driemaster stond, komen twee appartementengebouwen van respectievelijk acht en negen bouwlagen hoog.

Het laagste gebouw (De Jonker) is van Rijnhart Wonen. Hierin komen 49 sociale huurwoningen. Daarvan vallen 12 appartementen in de hoogste huurklasse (met een oppervlak van 75 m2), 25 in de klasse betaalbare huur (oppervlak van 62 m2) en 12 studio's (30m2) in de lage huurklasse. Het andere woongebouw (De Ridder) is van Syntrus Achmea. Hierin komen 49 vrije sector huurwoningen. De huurprijzen liggen tussen de € 850,- en €950,-. Kijk voor meer informatie, plattegronden en gevelaanzichten op www.rijnhartwonen.nl (doorklikken naar 'Sociale huurwoningen' en 'nieuwbouwprojecten').

Het nieuwbouwplan wordt op 12 maart besproken in het Politiek Forum en op 19 maart in de gemeenteraad. Als alles volgens planning gaat, start de bouw in december dit jaar en krijgen de huurders medio 2020 de sleutel.