Afbeelding
Foto: PR

Zes scholieren Bona helpen VVD Leiderdorp

scholierenverkiezingen n Onlangs werd de Leiderdorpse VVD benaderd door zes scholieren van het Bonaventura College in Leiden. Femke, Tessa, Jade, Luuk, Denise en Daniƫlle moesten voor een project van school een partij kiezen die mee doet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Voor deze partij gaan zij campagne voeren op school. Eind maart worden op school verkiezingen gehouden tussen de partijen die de verschillende groepen hebben gekozen.

De scholieren hebben heel bewust gekozen voor de Leiderdorpse VVD. Wat ze vooral aanspreekt in het verkiezingsprogramma van de liberalen zijn de voornemens op gebied van groen en duurzaamheid en de wens voor meer evenementen in het dorp.

Vorige week ontmoetten de scholieren en een viertal VVD kandidaten elkaar. Op de foto v.l.n.r. Niels Verwers, Tessa, Femke, Brigitte van Elburg, Daniƫlle, Luuk, Denise, Tom Mentink en Jan Suijkerbuijk.

CDA op bezoek bij Op Dreef

buurtvereniging n Op 22 februari ging lijsttrekker Mirjam van der Stelt van het CDA Leiderdorp op bezoek bij twee bestuursleden van de buurtvereniging Op Dreef. Voorzitter Frank Versteegen en secretaris Jeanine van Jaarsveld vertelden hoe een paar jaar geleden de buurt in actie kwam toen bleek dat het speeltuintje achter de Luykendreef zou verdwijnen. Zij richtten een buurtvereniging op en werden daar met raad en daad door de gemeente bijgestaan. Kosten voor notaris en Kamer van Koophandel werden vergoed en ook het grondverzet zal door de gemeente worden geregeld en betaald. De buurtvereniging heeft de speeltuin geadopteerd en zit vol plannen: speeltuin opknappen, moestuin maken, bankjes plaatsen, kleine evenementen als een barbecue organiseren etc. De vereniging zoekt om dit alles te kunnen realiseren nog sponsors (zie ww.bvopdreef.nl).

Voor het CDA is dit een voorbeeld van ruimte geven aan de samenleving, waar de partij helemaal achter staat. Zo nodig faciliteert de gemeente deze initiatieven met advies en medewerking en soms ook financieel.

Afbeelding