Klein hoefblad. | Foto: Jan van der Straaten
Klein hoefblad. | Foto: Jan van der Straaten Foto: Jan van der Straaten

Met IVN gidsen de polder in

excursie n Het voorjaar kruipt langzaam dichterbij, het klein hoefblad doet zijn best, de wulpen slapen er alweer en overdag zijn er scholeksters rond de 'vogelplas' te zien. Dus hoog tijd voor een bezoek aan de Munnikkenpolder. Op zondagmiddag 4 maart gaan IVN gidsen van 16.00 tot 17.30 uur op zoek naar lenteverschijnselen. Wie mee wil is welkom. Verzamelpunt is onderaan de brug over de A4 in de polder. De brug is te bereiken via de opgang schuin tegen over het gemeentehuis op de Willem-Alexanderlaan of via de Boomgaardlaan; door deze helemaal uit te rijden en dan het talud op.

De groep vertrekt om 16.15 uur. De excursie wordt deels fietsend gedaan. Wie te voet is, kan zich steeds lopend bij de groep voegen. Het is nog winter, dus grote kans dat het koud en winderig in de polder is. Trekt daarom extra dikke kleding aan en waterdichte schoenen. Een kijker, vogelboek en eventueel een paraplu zijn handig. Aanmelden is niet noodzakelijk. Voor meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl.


Inzameling voor voedselbank

levensmiddelen n Op dinsdag 6 maart houdt de Protestantse Gemeente Leiderdorp de maandelijkse inzameling voor de voedselbank in Leiden. Op het plein van de Scheppingskerk op de hoek van de Laan van Ouderzorg en Van Poelgeestlaan staan vanaf 9 uur tot half 5 vrijwilligers klaar om houdbare levensmiddelen in ontvangst te nemen. Er is behoefte aan pakken met pasta's, rijst en bijpassende sauzen, blikken met soep, vis, groente of bonen; maar ook koffie, suiker, thee of broodbeleg. Huishoudelijke en verzorgingsartikelen zoals tandpasta, shampoo, wasmiddelen, allesreinigers, luiers en damesverband zijn bijzonder welkom. Binnen staat een geldkistje om een bijdrage in te doen. Aan het eind van de dag worden alle kratten opgehaald door de medewerkers van de Leidse voedselbank.

Vorige maand zijn er 21 kratten naar de voedselbank gegaan. Bovendien zat er 175 euro in het geldkistje. Er is een mooi bedrag beschikbaar om alle cliƫnten van de Leidse voedselbank met de paasdagen een flink stuk kaas te kunnen geven. Maar een extra gift is welkom.


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 2 maart een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.