20.000 euro voor deelname aan Groenste Stad verkiezing

politiek n "Ongelooflijk veel geld voor zoveel gebakken lucht." Zo karakteriseerde D66 raadslid Henri Verheggen maandagavond het bedrag van 20.000 euro dat de gemeente Leiderdorp uittrekt voor deelname aan de verkiezing van de 'Groenste Stad van Nederland'.

De verkiezing wordt georganiseerd door stichting Entente Florale, die Leiderdorp dit jaar heeft gevraagd mee te doen als één van de vier kandidaten. Leiderdorp moet wel een inschrijfgeld van 5000 euro betalen. Daar komen nog allerlei kosten bij, vanwege inzet van ambtenaren maar ook voor bijvoorbeeld het drukken van een boekje en kaartmateriaal. Alles bij elkaar schat het college van B en W het prijskaartje op 20.000 euro.

Geld dat goed besteed is, zo meldt B en W in antwoord op vragen van GroenLinks en D66. De gemeente krijgt een uitgebreid en vakkundig juryrapport met "conclusies en aanbevelingen die ons kunnen helpen ons groenbeleid de komende jaren op een nog hoger plan te tillen." Het promotiemateriaal en de juryroute die gemaakt moeten worden, zijn ook na de verkiezing nog bruikbaar voor bijvoorbeeld Leiderdorp Marketing, verzekert het college.

GroenLinks bezint zich nog op een reactie, D66 wond er geen doekjes om: veel te duur.