Afbeelding
Foto: Anko Lubach

Alecto MC1 zaalkampioen

HOCKEY • Het meidenteam Alecto MC1 is zaterdag op wel zeer overtuigende wijze kampioen geworden in de zaalhockeycompetitie. De jongedames, onder de bezielende leiding van hun coach/trainer Jeroen en manager Bart-Jan, lieten zien waartoe een hecht, op elkaar ingespeeld team in staat is. Ze pakten het kampioenschap zonder ook maar één van de in totaal elf gespeelde wedstrijden weg te geven. Vanzelfsprekend werd het hele team, inclusief de begeleiding, na het spelen van de laatste wedstrijd uitgebreid in de bloemetjes gezet en ook een glaasje bubbels mocht natuurlijk niet ontbreken. Op de foto op de achterste rij v.l.n.r. Isis, Rikki, Julie, Jill, Vera en Marit; op de voorste rij v.l.n.r. coach Jeroen, Sophie, Mitzi, Myrthe, Poema en manager Bart-Jan en knielend keepster Frédérique. | Foto: Anko Lubach


Dubbel feest bij De Spotvogels

Badminton n Woensdag 14 februari was het dubbel feest bij De Spotvogels. Het Valentijntoernooi is gespeeld en het 1e team van de Leiderdorpse badmintonclub is gehuldigd.

Traditioneel houdt BC De Spotvogels in de week van Valentijnsdag het Valentijntoernooi. Dit jaar was dat extra feestelijk omdat het toernooi kon worden gehouden de 14e februari, op de dag zelf! Dat heeft ervoor gezorgd dat de opkomst groot, fleurig, kleurig en uitbundig was. Voor elke partij werden de teams door loting samengesteld en dat maakte soms een verrassende uitslag mogelijk. Belangrijker was echter dat er met plezier is gespeeld. De eerste prijs was voor Lena Goroshkova. Victor Luijk, die zich net die avond had ingeschreven als proeflid, werd met enkele punten verschil tweede. De prijs voor de meest originele outfit ging naar Petra Borreman.

In de pauze van het toernooi werd het eerste team van BC De Spotvogels gehuldigd, dat twee weken geleden kampioen werd in de 7e klasse afd. 2. Dit keer eens niet met bloemen maar met een daadwerkelijke medaille die als aandenken nog lang in de kast kan worden bewaard en later trots aan de kleinkinderen kan bewijzen hoe goed oma of opa was. Op de foto het kampioensteam na de huldiging.
Kijk voor meer informatie over BC De Spotvogels op www.spotvogels.nl.


Kampioenschap voor Velocitas 8

KORFBAL • Velocitas 8 mocht afgelopen zaterdag met trots de titel 'zaalkampioen' tot zich nemen. De wedstrijd tegen Vlug & Vaardig begon met hier en daar wat gespannen koppies, maar toen Hedwig Mullink het eerste doelpunt scoorde, was er ruimte voor een meer ontspannen spel. De doelpunten vlogen erin en de voorsprong breidde zich uit. Het werd uiteindelijk 15-5 voor de Leiderdorpers die onder leiding van trainer en coach Ron Goudsmit terecht kampioen zijn geworden.


Afbeelding
Afbeelding