Schering en Inslag tijdens het Amuse-notenpad van 2015 in Leiderdorp. | Foto: PR
Schering en Inslag tijdens het Amuse-notenpad van 2015 in Leiderdorp. | Foto: PR Foto: PR

Muzikaal Tuynieren op de zondag

akoestisch n In het Leiderdorpse café-restaurant De Hollandsche Tuyn kan zondag 25 februari weer genoten worden van een middagje Muzikaal Tuynieren. Dit keer staat de drie man sterke formatie Schering & Inslag op het podium.

Schering & Inslag is terug van weggeweest. Ruard Wallis de Vries, Eddie Korff de Gidts en Stan van Haasteren spelen al bijna 25 jaar akoestische rock 'n roll. Ze zijn veel te zien op straatmuzikantenfestivals en spelen soms hard en schor, soms met de gevoelige snaar. Maar altijd met superveel spelplezier. Ze zijn geïnspireerd door de 'heilige drie-eenheid' uit de jaren 60: Bob Dylan, Rolling Stones en de Beatles. Verder doen ze zo af en toe een uitstapje naar Bruce Springsteen, Neil Young, U2 of Michael Jackson's hit Billie Jean.

Ruard en Eddie spelen vooral akoestische gitaar en Stan houdt zich voornamelijk bezig met zingen en mondharmonica spelen.

Het optreden is van 16.00 tot ca. 18.00 uur. De toegang is gratis.

Zoals gebruikelijk kan na afloop van het optreden genoten worden van een eenvoudige maar smakelijke maaltijd voor slechts € 12,50 per persoon. De dagschotel bestaat dit keer uit pikante gehaktballetjes, gebakken rijst, atjar, zoetzure komkommer en kroepoek, Vooraf reserveren is gewenst en kan via tel. (071) 541 14 64. De Hollandsche Tuyn ligt aan de Hoofdstraat 24 in Leiderdorp.

Muzikaal Tuynieren is in het seizoen elke laatste zondag van de maand. Alvast voor de agenda: op 25 maart treedt de Tomeloos Band op en op 29 april de Big Blue Band. Het nieuwe uitgaansseizoen 2018-2019 wordt op 30 september afgetrapt met Helter Shelter.


Vakantieactiviteiten bij Dwars

kinderen n In de voorjaarsvakantie organiseert het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp van maandag tot en met donderdag activiteiten voor kinderen en jongeren.

Maandag 26 januari is er een knutselochtend voor kinderen van 7 jaar en ouder. Er worden met verschillende technieken armbanden en kettingen gemaakt.

Tijd: 11.00 - 13.00 uur; locatie: gebouw Dwars, Bloemerd 1c in Leiderdorp; kosten: € 5,-

Maandag 26 januari is er een workshop fotografie voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Onder begeleiding van fotograaf Minou Spits leren de deelnemers alles over hun eigen camera. Natuurlijk wordt er ook gefotografeerd.

Tijd: 10.00 - 13.00 uur; locatie: gebouw Dwars, Bloemerd 1c in Leiderdorp. Neem je eigen camera mee!

Dinsdag 27 januari is er een 'Heel Dwars bakt'-ochtend voor voor kinderen van 7 jaar en ouder. Samen cupcakes, koekjes en andere lekkernijen bakken.

Tijd: 10.00 - 12.00 uur; locatie: gebouw Dwars, Bloemerd 1c in Leiderdorp; kosten: € 5,-

Woensdag 28 februari is er een FIFA 18 toernooi in Dwars. Bedoeld voor jongens en meisjes van 10 tot 15 jaar die goed zijn in FIFA op Playstation 4 of die het gewoon leuk vinden om FIFA te spelen.

Tijd: 14.00 - 17.00 uur; Locatie: gebouw Dwars, Bloemerd 1c in Leiderdorp

Donderdag 1 maart is er een zaalvoetbaltoernooi voor meisjes van 10 tot en met 13 jaar. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld en aanmelden kan met maximaal 6 spelers (veldspelers en keeper).

Tijd: 14.30 - 16.30 uur; locatie: Sporthal de Does, Amaliaplein 40 in Leiderdorp; kosten: € 5,- per team.


Klassieke muziek in Leythenrode

Concert n Zaterdagmiddag 3 maart geeft het ensemble Rembrandt Strijkkwartet een concert in het Leiderdorpse verpleeghuis Leythenrode.

Het Rembrandt Strijkkwartet is in 2015 opgericht met als doel toegankelijke en aansprekende muziek te spelen. Het ensemble bestaat uit vier ervaren spelers. Ze brengen deze middag een gevarieerd klassiek programma op de viool, altviool en cello met werken van o.a. Mozart, Dvorák, Sibelius en Piazzolla.

Belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 3 maart om 14.45 uur, om tweemaal een half uur te komen luisteren naar het ensemble. De entree is gratis. Consumpties zijn uitsluitend met pinpas te betalen.

Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis en wordt mede mogelijk gemaakt door Verpleeghuis Leythenrode, Stichting Vrienden van Leythenrode, Grovestins Stichting, INERGY en particuliere donateurs.

Het ensemble Rembrandt Strijkkwartet. | Foto PR