Afbeelding
Foto: PR

Recht door Zee in Leythenrode

koor n Op donderdag 15 februari treedt het koor 'Recht door Zee' uit Rijnsburg op van 19.30 tot 21.15 uur in de Pyramide van Verpleeghuis Leythenrode.

Het koor is opgericht in 2008 door twaalf vrienden. Al snel groeide het koor uit naar 23 leden, die allen houden van een vrolijke noot en het verzorgen van gezelligheid. Het repertoire bestaat voornamelijk uit zeemansliederen. Wie de liederen kent, kan dus heerlijk meezingen!

Liefhebbers van shantyliederen zijn van harte welkom op donderdag 15 februari om te luisteren naar Recht door Zee. Voor bewoners is de entree gratis, bezoekers betalen €3,50. Kaarten zijn te verkrijgen bij de receptie van Verpleeghuis Leythenrode.


Heart pillows maken bij Scarabee

kussentjes n Op elke eerste maandag van de maand gaan zes vrouwen in Inloophuis Scarabee weer enthousiast aan de slag met het maken van 'heart pillows'. Deze kussentjes in de vorm van een hart worden in het Alrijne Ziekenhuis, locatie Leiderdorp, aan vrouwen -en een enkele man- gegeven die net een borstamputatie hebben ondergaan. De kussentjes, die onder de oksel worden gedragen, geven verlichting van de pijn na de operatie.

Uit de reacties van de ontvangers van de heart pillows, die Scarabee rechtstreeks of via het ziekenhuis krijgt, blijkt dat zo'n kussentje heel erg wordt gewaardeerd. Bij Inloophuis Scarabee aan de Oude Vest 17 in Leiden kan iedereen die geraakt wordt door kanker, terecht voor een praatje of informatie.


Klaverjassen in Zijlkwartier

kaarten n Op 17 februari organiseert buurtvereniging Zijlkwartier een koppelklaverjas-avond in het buurthuis aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. De avond begint om 20.00 uur. De kosten voor de deelnemers bedragen € 3 per persoon. Er wordt in drie rondes gespeeld om mooie prijzen. Tijdens de koppelklaverjasavond wordt ook een loterij gehouden. Wie wil komen kaarten maar geen kaartpartner heeft, kan vooraf bellen naar Paul Overdijk (06-43467088). Hij zal dan proberen een u te koppelen aan een speler die ook alleen is.


Krant online

Volg het Leiderdorps Weekblad ook online:

www.leiderdorpsweekblad.nl