Velocitas veel te sterk voor VZOD

Korfbal n Het eerste team van Velocitas heeft afgelopen zaterdag gewonnen van VZOD uit Kudelstaart. De uitwedstrijd werd gewonnen met 12 - 28. Dankzij de overwinning staat Velocitas nog altijd eerste in de tweede klasse van de zaalcompetitie.

Enigszins gespannen reisde Velocitas afgelopen zaterdag af naar Kudelstaart. Veel spelers waren de week ervoor ziek geweest of werden geplaagd door blessures. Uiteindelijk begonnen de Leiderdorpers zonder Christel Zwanenburg en Kevin de Boer aan de wedstrijd. Zij werden vervangen voor Kelly Bavelaar en Tom Glasbeek.

In eerste instantie leek het gebrek aan routine de Leiderdorpers op te breken. De wedstrijd liep gelijk op, waarbij het scorend vermogen maar niet op gang wilde komen. Velocitas kreeg echter al snel weer grip op de wedstrijd. De Leiderdorpers liepen in het tweede part van de eerste helft uit op de ploeg uit Kudelstaart en stonden bij rust met 7 - 12 al ruimschoots voor.

De invallers hadden in die eerste helft prima werk afgeleverd. Tom Glasbeek bezette een ijzersterke rebound, terwijl Kelly Bavelaar er strak bovenop zat in de verdediging.

In de tweede helft werd het niveauverschil tussen beide ploegen goed duidelijk. Leiderdorpse aanvaller Joachim Jägel raakte op schot en de marge tegen VZOD werd groter en groter. Al heel snel was duidelijk welke ploeg als winnaar van het veld zou stappen. Velocitas kon wat ontspannen, en deed dat dan ook. Leuk was het moment waarop oud eerste speler André van Wallinga nog even het veld betrad. André liet tijdens zijn korte comeback zien dat hij het spelletje nog niet verleerd was, en scoorde twee keer.

Uiteindelijk zou Velocitas in de tweede helft maar vijf tegentreffers incasseren en won het de wedstrijd met 12 - 28. Met nog drie wedstrijden op het programma en één punt voorsprong op de nummer twee van de competitie, gaat de vereniging uit Leiderdorp een spannende slotfase tegemoet.

Repair Café

herstellen n Woensdag 21 februari vindt weer een Repair Café plaats bij Gading aan Griffioen 15. Bij het Repair Café staan reparatie-experts klaar om iedereen te helpen bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten, kleding, fietsen, meubels, speelgoed of servies. Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig.

Het werk van Repair Café Leiderdorp is gratis. Wie iets van zijn waardering wil uitdrukken, kan een vrijwillige bijdrage achterlaten in de pot op de ontvangsttafel. Het Repair Café vindt plaats van half 2 tot half 4. De ingang van Gading is achter de benzinepomp aan de Engelendaal.