Roger en Marion van Houdt met hun dochter.
Roger en Marion van Houdt met hun dochter. Foto: PR

Prijzen voor lokale topondernemers

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Ook de verkoop van TV's en geluidsapparatuur en het geven van workshops en cursussen zijn tegenwoordig belangrijke bedrijfsonderdelen.

Kirsten Remmers (onderste foto) heeft met enorm veel flair, enthousiasme en werklust in slechts drie jaar tijd een dansschool met 430 vooral jonge leden opgebouwd. "Ik heb iets op de markt gezet dat kinderen heel gaaf vinden, het werkt gewoon", zei ze. Het is ook dankzij die kinderen dat ze maar liefst 35 procent van de online stemmen binnensleepte en daarmee de concurrentie ver achter zich liet, gaf ze aan. "Ze hebben hele scholen en voetbalteams op me laten stemmen."

Roger van Houdt (bovenste foto) is eigenaar van de oudste sportschool van Leiderdorp; sportcentrum Van Houdt werd bijna 52 jaar geleden opgericht door zijn ouders Theo en Henny. Roger kwam aan het roer te staan toen zijn vader in 1993 onverwacht overleed. Ondanks de sterk toegenomen concurrentie onderscheidt Sportcentrum van Houdt zich nog altijd door de persoonlijke benadering van de leden maar ook door de brede aandacht voor een gezond leven en duurzaamheid. Dat hij door de jury tot beste ondernemer werd uitgeroepen, had Roger totaal niet verwacht. "Ik ben helemaal flabbergasted", zei hij oprecht.

Voor de tweede keer werd woensdag ook de LOV-trompet uitgereikt aan de meest veelbelovende starter. Dat werd de Bel Air Diner, het steak- en hamburgerrestaurant dat sinds 2016 is gevestigd aan de Reaal 1.

De Leiderdorpse Ondernemersprijzen worden om het jaar uitgereikt door de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging en de gemeente Leiderdorp.


Muzikale lezing over Russisch-Orthodoxe kerkmuziek

uitleg n Ds. Theo Hop uit Hillegom verzorgt donderdagavond 15 februari in de Leiderdorpse Dorpskerk een lezing over Russisch-Orthodoxe kerkmuziek waarbij deze muziek vanzelfsprekend volop te horen is.

In de westelijke kerktraditie ligt in de vieringen de nadruk op het horen van het Woord. Het verstandelijke is heel belangrijk. In de Russisch-Orthodoxe Kerk gaat het veel meer om de beleving. Wat er gezongen en uitgebeeld wordt, moet mensen raken. Iedereen die de muziek hoort, is onder de indruk: de meeslepende melodieën, de lage basstemmen, de muzikale afwisselingen. Uitgelegd wordt waarom er geen muziekinstrumenten gebruikt worden. Waarom men in Rusland staat in de kerkdienst. Waarom er zoveel kaarsen branden. Ook het gebruik van iconen komt aan de orde.

De lezing begint om 20.00 uur in de Dorpskerk, ingang Eikenlaan. Toegang € 5,00. Voorafgaand aan de lezing wordt de eerste vesper van de veertigdagentijd gehouden in de Dorpskerk. Deze vesper begint om 19.15 uur en duurt tot 19.45 uur. Beide activiteiten zijn ook los te bezoeken.

Boven Roger en Marion van Houdt met hun dochter, onder Kirsten Remmers van De Rode Sneakerz. | Foto: PR