Lijsttrekkers stellen zich voor

verkiezingen n Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In Leiderdorp doen daar zeven partijen aan mee: D66, VVD, CDA, GroenLinks, PvdA, Lokale Partij Leiderdorp en ChristenUnie-SGP. Op pagina 7 in deze krant stellen de lijsttrekkers zich voor en vertellen heel in het kort wat ze willen bereiken voor Leiderdorp.


Tweede kans voor uitgebloeide bloembollen

bollenasiel n Voor het vierde jaar op rij is het bollenasiel van activiteitencentrum Gading weer geopend. Bij dit asiel krijgen uitgebloeide bloembollen een tweede kans.

De meeste uitgebloeide bollen verdwijnen in de afvalemmer. Mensen weten vaak niet dat de bol opnieuw uit kan komen of hebben geen plek om de bol te bewaren of te planten. Bij De Etalage van Gading, aan de buitengalerij van het Winkelhof, staat een kist met deksel waar de bollen in gedeponeerd kunnen worden. Bij Gading werken mensen met een beperking. Zij verwijderen de potjes, sorteren de bollen en laten ze drogen zodat ze volgend jaar weer kunnen uitlopen. Vervolgens geven zij de bollen een mooie plek in Leiderdorp om de omgeving op te fleuren. De Etalage is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.