Afbeelding
Foto: PR

Vrijwilligers gevraagd

n voor activiteiten op gebied van zorg, welzijn en dienstverlening

PLUSPUNT n Deze rubriek is samengesteld door Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening. Voor algemene vragen op het gebied van vrijwilligerswerk kunt u terecht bij Pluspunt, tel. (071) 5413536 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur) of via info@pluspuntleiderdorp.nl.

Home-Start/Humanitas zoekt vrijwilligers, die opvoedingsondersteuning, praktische hulp en emotionele steun bieden aan ouders met tenminste één kind t/m 6 jaar of 7 tot 14 jaar. De vrijwilligers bezoeken de gezinnen een halve dag per week tijdens een periode van ongeveer een half jaar tot een jaar. Wat biedt Home-Start? Maatschappelijk zinvol werk, gecertificeerde cursus, goede begeleiding en deskundigheidsbevordering, gezelligheid / collega's, onkostenvergoeding en verzekering, levenservaring verbreden.

Meer informatie: Örpen Duregger, coördinator van Home-Start Leidse regio, tel. 06 10 98 56 73 of e-mailo.duregger@humanitas.nl. Bezoek voor achtergrondinformatie: www.home-start.nl.

Verpleeghuis Leythenrode zoekt gastheren/dames voor de dinsdagmiddagzang. Iedere dinsdagmiddag van 15.00-16.00 uur wordt er in multifunctionele ruimte De Tuinkamer gezongen met bewoners van het verpleeghuis. We zijn op zoek naar vrijwilligers die bij deze gezellige middagen willen assisteren. De werkzaamheden bestaan uit het halen/terugbrengen van bewoners, kopje koffie/thee aanbieden, mee zingen, luisterend oor bieden etc.

Meer informatie: Melinda Voerman, coördinator Vrijwilligerswerk Leythenrode, tel. (071) 5817830 of e-mail: mavoerman@alrijne.nl.

Verpleeghuis Leythenrode zoekt een chauffeur voor de rolstoelbus. Leythenrode heeft de beschikking over een rolstoelbus (te zien op de foto) waar wekelijks, op verschillende dagen, gezellige uitstapjes mee gemaakt wordt in de omgeving, zoals naar de Keukenhof, een tuincentrum, het strand etc. Met de beschikbaarheidswensen van de chauffeur wordt bij het maken van het maandrooster rekening gehouden. Voor het rijden van de rolstoelbus dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs, categorie B.

Meer informatie: Melinda Voerman, coördinator Vrijwilligerswerk Leythenrode, tel. (071) 5817830 of e-mail: mavoerman@alrijne.nl.

Verpleeghuis Leythenrode zoekt voor afdeling De Leede gastheren/vrouwen voor bij de maaltijd. De Leede is een afdeling waar dementerende ouderen wonen. Zowel bij de middagmaaltijd als bij de avondmaaltijd kunnen wij vrijwilligers gebruiken die willen helpen in een ontspannen en gezellige sfeer. Voor de middagmaaltijd zijn de werktijden van 11.30-13.00 uur en voor de avondmaaltijd van 17.00-18.30 uur.

Meer informatie: Melinda Voerman, coördinator Vrijwilligerswerk Leythenrode, tel. (071) 5817830 of e-mail: mavoerman@alrijne.nl.

Verpleeghuis Leythenrode zoekt gastheren/vrouwen voor de activiteit 'In Gesprek'. Op zaterdagmorgen van 10.15-11.15 uur hebben wij een gezellige activiteit met bewoners waarbij de actualiteiten via de krant wordt besproken en een (muzikale)quiz gespeeld wordt. U wordt verwacht om 9.30 uur zodat we eerst koffie/thee kunnen drinken en informatie uit kunnen wisselen. De werkzaamheden bestaan uit het ophalen van bewoners, kopje koffie/thee aanbieden, luisterend oor bieden etc. Na de activiteit worden de bewoners weer naar hun afdeling gebracht en wordt de ruimte met elkaar weer opgeruimd. Ongeveer 12.15-12.30 uur bent u dan klaar.

Meer informatie: Melinda Voerman, coördinator Vrijwilligerswerk Leythenrode, tel. (071) 5817830 of e-mail: mavoerman@alrijne.nl.

EVA zoekt een vrijwilliger voor mevrouw Grijs uit Leiderdorp die je alles kan vertellen over haar werkzame leven in het LUMC. Ze is verpleegkundige geweest. Mevrouw heeft interesse in de actualiteiten en is geïnteresseerd in handwerken. Nu ze slechtziend is en haar evenwicht haar soms in de steek laat, heeft ze zelf behoefte aan wat ondersteuning. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger haar eens per week bezoekt voor een fijne wandeling en een goed gesprek.

Meer informatie: Marja den Hollander, Adviseur informele zorg bij Eva, tel. (071) 1561445 of e-mail m.d.hollander@wijzijneva.nl

Buurtvereniging Zijlkwartier zoekt per direct een 2e penningmeester die in eerste instantie de huidige penningmeester ondersteunt met de intentie om in de toekomst volledig verantwoordelijk te worden voor de financiën van de Buurtvereniging. Het betreft een vrijwilligersfunctie voor ca. 6 uur per week op de woensdag en eventueel donderdagmorgen. Ervaring met het boekhoud programma Exact Online is een pre, echter niet noodzakelijk.

Informatie en contact: Hans Roest, tel. 06-23254906 of e-mail buurthuis@zijlkwartier.nl.

Sociaal Cultureel werk Leiderdorp zoekt vrijwilligers voor kinder- en jongerencentrum Dwars. Het gaat om de voorbereiding en uitvoering van huttenbouw. Wij zoeken vrijwilligers die hout kunnen halen en vrijwilligers die het project hout kunnen coördineren. Hout uitzoeken, spijkers verwijderen, contacten met de bedrijven enz. Dwars beschikt zelf over een bus. Dagen zijn in overleg in te vullen. Uitvoering van het hutten bouwen: Taken: hout zagen, mee helpen bij het bouwen en zorgen voor de veiligheid. Vrijwilligers voor de voorbereiding van de lunch.

Meer informatie: bij Corrien janson, e-mail cjanson@scwleiderdorp.nl.

Stichting Terminale Thuiszorg Leiden e.o. is op zoek naar vrijwilligers die het mede mogelijk maken voor mensen in hun laatste levensfase om deze thuis in de eigen vertrouwde omgeving af te sluiten. Als vrijwilliger wordt u ingezet om familie en mantelzorger(s) te ontlasten. U neemt de zorg dan enkele uren over, zodat familie even tijd voor zichzelf heeft. Uw taak is aanvullend op die van de mantelzorger(s) en de thuiszorg. U volgt trainingen en krijgt ondersteuning om dit werk te kunnen doen.

Meer informatie: Annette Kemerink, coördinator, tel. 06-51002071, e-mailadres terminalethuiszorg@gmail.com. Zie ook de website: www.terminalezorg.vptzleiden.nl.

Hospice Issoria heeft regelmatig ruimte voor nieuwe zorg/kookvrijwilligers. Wil je iets betekenen voor mensen die ernstig ziek zijn en voor hun naasten? Dan is Issoria misschien het juiste adres. Issoria schept voor mensen in de laatste levensfase een omgeving die zoveel mogelijk lijkt op thuis. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage in de huiselijke sfeer, zorg en het geven van persoonlijke aandacht. De zorg-/kookvrijwilligers werken in een team en zijn minimaal 4 uur per week en 1 x per 4 weken in het weekend inzetbaar. Ze worden ingewerkt en krijgen scholing. Omdat geen dag hetzelfde is in Issoria, is flexibiliteit een belangrijke eigenschap.

Meer weten? Op donderdagavond 8 maart houden we een open informatie-avond vanaf 19.30 uur, Burggravenlaan 11, Leiden. Bellen kan ook: (071) 514 22 75. www.issoria.nl.

De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) zoekt vrijwilligers voor de volgende functies:

• Tweede penningmeester. Taak: assisteert de penningmeester bij de financiële administratie en de verslaglegging.

• Coördinator Talen. Taak: stelt in overleg met de programmacommissie het talenprogramma op, trekt docenten aan, begeleidt de talencursussen en is contactpersoon voor docenten en cursisten.

• Coördinator Kunst en Cultuur. Taak: stelt in overleg met de programmacommissie het cursusprogramma op het gebied van kunst en Cultuur op, trekt docenten aan, begeleidt de talencursussen en onderhoudt contact met docenten en cursisten.

Inzet en tijdsbesteding in overleg.

Meer informatie: Monique Caspers, bureaumanager, tel. (071) 5411732 of e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl.

Activite zoekt vrijwilligers voor activiteiten met bewoners met dementie. Er zijn mensen nodig die de bewoners met dementie op allerlei manieren aan het bewegen helpen. Denk aan wandelen, duo fietsen, attributen-doorgeefspel, begeleiding en meedoen met Zumba.

Vindt u het ook belangrijk dat onze bewoners met dementie het geloof kunnen blijven belijden en beleven? Dan past dit vrijwilligerswerk misschien bij u. Elke vrijdag van 11.00-12.00. Voor verschillende activiteiten is vrijwillige ondersteuning voor onze bewoners nodig. Begeleiding naar/bij de warme maaltijd (dagelijks 11.45-13.30 uur), bingo (woensdagmiddag), spelletjesmiddag ( do. 14.30-16.00 uur), thee schenken op de afdeling ( ma. t/m vrij. 14.00-16.00 uur), duo fietsen ,klassieke muziekbijeenkomst en meer.

Meer informatie: Annemiek Kloet, e-mail A.kloet@activite.nl.

Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening zoekt vrijwilligers voor het maandelijkse theater/concertbezoek. Pluspunt organiseert eens per maand - behalve in juli en augustus - een bezoek aan een concert of theatervoorstelling voor mensen die dit zelf niet kunnen of willen realiseren. Er zijn vrijwilligers nodig om deze uitjes uit te zoeken, te programmeren en coördineren.

Meer informatie: Gwendolyn van der Ven, tel. (071) 5413536 of e-mail gvanderven@pluspuntleiderdorp.nl.

Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening zoekt chauffeurs en begeleiders voor de Opstapbus. De Opstapbus is bedoeld voor mensen die een middagje gezellig willen winkelen of een bezoek willen brengen aan diverse leuke bestemmingen en dat niet meer zelfstandig kunnen. De bus rijdt tweemaal per maand. Er zijn chauffeurs en begeleiders nodig om het huidige team te versterken. De inzet verloopt via rooster.

Meer informatie: Monique van Trigt, tel. (071) 5413536 of e-mail mvantrigt@pluspuntleiderdorp.nl.

Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening zoekt ook een coördinator voor de Telefooncirkel. Het gaat om een derde persoon om het huidige team te versterken. Een telefooncirkel is een kring van mensen die elkaar elke ochtend even bellen om te weten of alles goed gaat. De tijdsbelasting is 1x per drie weken een week lang tussen 8.30 en 9.00 uur de cirkel te starten en eens in het kwartaal ca. 3 uur overleg met de andere coördinatoren.

Meer informatie: Rineke Schwencke, tel. (071) 5413536 of e-mail rschwencke@pluspuntleiderdorp.nl.

Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening zoekt een coördinator voor het Pluspunt college. Pluspunt organiseert de tweede donderdag van de maand van 14.30 uur tot 16.00 uur een interessante lezing of presentatie over allerhande onderwerpen. Onderwerpen die al aan de orde kwamen zijn onder meer 'Een inleiding in de Sterrenkunde', 'Wie was Spinoza', 'Eerwraak', 'Griekse filosofen' en 'Hollywood in Egypte'. Deze bijeenkomsten worden bezocht door mensen die goed opgeleid zijn. De coördinator Pluspunt College heeft brede belangstelling voor allerhande onderwerpen en een goede algemene ontwikkeling, zoekt sprekers met een interessant en diepgaande presentatie, is vaardig met de computer en mobiele telefoon, is iedere tweede donderdag van de maand in de middag beschikbaar, begeleidt zo nodig een discussie na afloop van de presentatie en zorgt voor koffie of thee in de pauze.

Meer informatie: Gwendolyn van der Ven, e-mail gvanderven@pluspuntleiderdorp.nl.

Activiteitencentrum Gading zoekt een computervaardige topper. In Gading kunnen mensen met een beperking terecht voor veel verschillende activiteiten. De locatie heeft veel expertise op het gebied van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en een lichamelijke handicap. Maar ook mensen met autisme, een chronische ziekte als Parkinson of een psychiatrische of verstandelijke beperking behoren tot de doelgroep. Bent u computervaardig, sociaal, geduldig, beheerst u de Nederlandse taal goed en staat u open voor feedback? Dan zoeken wij u! We zoeken ondersteuning voor verschillende dagdelen. Hoeveel en welke dagdelen wordt natuurlijk in overleg besloten. Gading is onderdeel van de Gemiva-SVG Groep en is gevestigd aan de Griffioen 15 in Leiderdorp.

Meer informatie: Esther Trago, tel. (071) 589 82 02, e-mail esther.trago@gemiva-svg.nl.

Activiteitencentrum Gading zoekt een sociale creatieveling die geduldig is, inlevingsvermogen heeft, de Nederlandse taal goed beheerst en open staat voor feedback. We zoeken ondersteuning voor verschillende dagdelen bij de creatieve activiteiten. Hoeveel en welke dagdelen wordt natuurlijk in overleg besloten. Zie de vacature hierboven voor meer informatie over Gading.

Contactpersoon: Esther Trago, tel. (071) 589 82 02, e-mail esther.trago@gemiva-svg.nl.

Activiteitencentrum Gading zoekt een gezellige gastheer/-vrouw. Elke dag tussen half 10 en half 11 komen de cliënten binnen. De vrijwilliger verwelkomt hen met een glimlach, helpt heb eventueel uit hun jas en schenkt een kopje koffie. De vrijwilliger moet sociaal en geduldig zijn, inlevingsvermogen hebben, de Nederlandse taal goed beheersen en open staan voor feedback. Zie de 2 vacatures hierboven voor meer informatie over Gading.

Contactpersoon: Esther Trago, tel. (071) 589 82 02, e-mail esther.trago@gemiva-svg.nl.