Lezing over de moord op de Romanovs

Zijlkwartier n René Moorman geeft dinsdagmorgen 6 februari in het verenigingsgebouw van Buurtvereniging Zijlkwartier in Leiderdorp een lezing over de laatste dagen van de Russische tsarenfamilie de Romanovs. De lezing wordt georganiseerd door het Vrouwen Netwerk Zijlkwartier.

Moorman reist al twintig jaar door Rusland en West- en Centraal Azië. Hij vertelt boeiend over de Russische revolutie in 1917 en de dramatische gevolgen voor de Romanovs in de zomer van 1918. Deze laatste tsarenfamilie regeerde driehonderd jaar over Rusland.

De lezing is van 10.00 tot 12.00 uur in het verenigingsgebouw aan de Van der Marckstraat 19. Toegang voor leden is gratis, niet leden betalen € 3,00. Aanmelden is niet nodig. Koffie en thee is voor eigen rekening. Bel of mail voor meer informatie Agatha Kwant via (071) 5894655 of akwalub@casema.nl.


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 2 februari een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.


Het brein als een kabinet

Alzheimer n Als je dingen niet meer kan doen, zoals bij dementie, wil je weten: Hoe komt dat? In het Alzheimer Café op donderdag 8 februari is Hilleken Lucassen te gast, bekend van haar boek "Om nooit meer te vergeten". Zij vertelt aan de hand van een kabinet over het brein en wat er gebeurt, wanneer er in het brein beschadigingen plaatsvinden, zoals bij dementie. Men kan tussendoor direct vragen stellen. Het wordt een interactieve sessie.

Lucassen: "Ik vertel niet zozeer wat je mensen nog kunt leren, maar probeer mensen te laten zien hoe ze gebruik kunnen maken van wat er nog wel in het brein aanwezig is. En waar gedrag vandaan kan komen, juist dat gedrag dat wij vaak niet begrijpen".

Deze avond treedt het duo 2 Men's Joke op. Twee stemmen, een gitaar en een mondharmonica met songs uit de jaren zestig en zeventig.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De 'kroegbazen' Joke Vos en Marijke Kleijn heten alle belangstellenden op donderdag 8 februari van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334 EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.