Afbeelding
Foto: PR

Mentorschap Haag en Rijn zoekt vrijwilligers

oproep n Mentorschap Haag en Rijn is in Leiderdorp op zoek naar nieuwe mentoren: mensen die stevig in hun schoenen staan, affiniteit hebben met mensen met een beperking en zoeken naar vrijwilligerswerk met verantwoordelijkheid en nét dat beetje extra.

Elke mentor wordt gekoppeld aan iemand die (deels) wilsonbekwaam is en vanwege een beperking niet (meer) in staat is zelfstandig beslissingen te nemen. Het gaat om bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking, een niet-aangeboren hersenafwijking, een psychiatrisch ziektebeeld of mensen met dementie. Als deze mensen geen familie of netwerk hebben, waar zij voor ondersteuning op terug kunnen vallen, wordt er voor hen een mentor gezocht.

Een mentor staat op voor zijn of haar 'pupil'. Indien nodig, is de mentor in staat beslissingen te nemen en gaat in gesprek met zorg- en hulpverleners. Een mentor neemt dus een hele belangrijke plek in en maakt echt het verschil.

Vanuit Mentorschap Haag en Rijn wordt er goed gekeken dat er een klik is tussen de mentor en degene die ondersteuning nodig heeft. Elke nieuwe mentor ontvangt een training met tips en handvaten om hun taak als mentor zo goed mogelijk uit te voeren. Natuurlijk kunnen mentoren met vragen over hun werk altijd terecht bij hun contactpersoon van Mentorschap Haag en Rijn. Als vrijwilliger ontvangen de mentoren een onkostenvergoeding.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Wendy van Veen, tel. 06 - 25 18 25 21 of Kees Korsman, tel. 06 - 24 85 18 06. Ook beiden te bereiken via leiden@mentorschaphaagenrijn.nl.

In februari start er weer een nieuwe training voor mentoren, hier zijn nog plekken vrij. Meer informatie over Mentorschap: www.mentorschaphaagenrijn.nl.


Kastanjelaan team 1 schoolschaakkampioen

Schaken n Het eerste team van de School Kastanjelaan heeft woensdag 24 januari in kindcentrum De Brink de strijd om het schoolschaakkampioenschap van Leiderdorp gewonnen.

De eerste teams van basisscholen De Schakel, Elckerlyc, 't Bolwerk en de eerste twee teams van School Kastanjelaan speelden in de hoogste poule van het jaarlijkse toernooi.Uiteindelijk bleek School Kastanjelaan team 1 (Luuk Hardy, Stijn Bavelaar, Jelte Ridder en Daphne Hogendoorn) de sterkste in de A-poule. Op de tweede plaats eindigde De Schakel team 1 (Lennard van der Eng, Samuel Dekkers, Jelte Sepers en Noor Löwenthal). De derde plaats was voor School Kastanjelaan team 2 (Joaquin Geense, Guido Meskers, Dani Bickes en Stef Barendse). Het eerste team van De Elckerlyc eindigde op de vierde plaats.

Deze vier teams mogen de eer van Leiderdorp gaan verdedigen op de Regionale Schoolschaakkampioenschappen die op 14 maart aanstaande in de Lorentzschool te Leiden zullen worden georganiseerd.

In totaal kwamen woensdag tien teams in actie; er was ook een B poule die gewonnen werd door De Leeuwerik team 1. Een opmerkelijke prestatie (4 uit 4, de maximale score) werd geleverd door Luuk Hardy en Daphne Hogendoorn (School Kastanjelaan team 1) en door Erik Klintian (De Leeuwerik team 1). Zij scoorden allen maximaal en waren deze middag dus onverslaanbaar.

De organisatie van het schaakfeest lag, zoals gebruikelijk, in handen van de Schaakvereniging Leiderdorp.

Vandaag (31 januari) meten nog eens elf teams van Leiderdorpse basisscholen in de poules C en D hun krachten op het schaakbord.


Bo Hoogvorst kampioen mini's

Schaatsen n Zaterdagochtend was het erg druk in de ijshal Leiden tijdens de District Kampioenschappen voor de jongste schaatsers in de categorieën mini's en benjamins. De jeugd van Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) heeft het uitstekend gedaan tijdens deze wedstrijden. Bij de meisjes mini's werd Bo Hoogvorst kampioen. Ook Nicolay Sloos viel in de prijzen met een zesde plek. Bij de benjamins stond Jano Hagen op de tweede plek en kreeg het zilver om gehangen.

Op de foto v.l.n.r. Jano, Bo en Nicolay. | Foto: PR