Lustrumborrel ValentijnVerloren

kennismaken n Op de avond van Valentijnsdag, woensdag 14 februari, wordt voor de vijfde keer de ValentijnVerlorenborrel georganiseerd in Brasserie Park aan de Van Diepeningenlaan 2 in Leiderdorp. Deze bijzondere borrel is bestemd voor alle weduwen en weduwnaars uit Leiderdorp, de regio of verder weg, die hun eigen Valentijn verloren hebben. Dat is iedereen die - na welke samenlevingsvorm dan ook - door het overlijden van hun geliefde alleen is achtergebleven.

Het doel is op een ongedwongen wijze met elkaar kennis te maken en te proosten op het leven, ieder met zijn of haar eigen Valentijn in gedachten. Gewoon erbij willen zijn zonder veel te praten is natuurlijk ook mogelijk. Of je nog maar net of al wat langer geleden weer alleen bent komen te staan, dat maakt niet uit. Veel bezoekers komen in hun eentje en dat schept een band. De organisatie verwelkomt iedereen bij binnenkomst en laat niemand aan zijn/haar lot over.

De ValentijnVerlorenborrel is van 20.00 tot 22.30 uur. Weduwen en weduwnaars kunnen vrij binnenlopen en even de sfeer proeven of lang(er) blijven, net wat ze willen. Mail voor meer informatie naar valentijnverloren@gmail.com.


Pinnen in de bus

OV n Vanaf donderdag 1 februari is het voor reizigers die in een Arriva-bus in Zuid-Holland stappen niet meer mogelijk om een vervoerbewijs in de bus te betalen met contant geld.

Arriva heeft naar aanleiding van een aantal overvallen in 2016 besloten over te stappen naar cashloos betalen in de bussen. Reizigers kunnen reizen met de OV-chipkaart, een e-ticket of een vervoerbewijs betalen in de bus met pin, contactloos of creditcard. Arriva verbetert op deze manier de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger. Ook wordt het betaalgemak voor de reiziger hiermee verhoogd.