Afbeelding
Foto: PR

Echte maatjes!

Vitalis verbindt maatjes aan kinderen. Deze kinderen variëren qua leeftijd tussen de 6 en 18 jaar en krijgen thuis beperkt aandacht door (een combinatie van) beperkte financiële middelen, gescheiden ouders, ziektes, etc.

Iedere twee weken gaat Johan met zijn maatje op pad en neemt hem mee om leuke activiteiten te doen, zoals koken, naar de bioscoop of buiten ravotten.

"Tussen het spelen door probeer ik mijn maatje dingen te leren, evenals te polsen hoe het écht met hem gaat en hoe het thuis is. Zodoende kan ik mijn maatje op verschillende vlakken helpen".

Er zijn voor Johan twee belangrijke redenen waarom hij zichzelf als vrijwilliger inzet voor Vitalis; "Allereerst is er in mijn ogen niets mooiers dan andere mensen gelukkig maken. Het geluk van anderen geeft enorm veel voldoening, zeker als de benodigde energie en moeite daarvoor minimaal is. Ten tweede ben ik van mening dat wij in Nederland moeten proberen om ieder kind een zo zorgeloos en leuke jeugd als mogelijk te bieden. Mijn eigen jeugd heb ik als dusdanig ervaren, en ik heb dan ook de wens dat ieder kind zo op zijn of haar jeugd zal

Wegens privacyredenen zijn personen op de foto niet de maatjes uit onderstaand verhaal.

'Niets mooiers dan andere mensen gelukkig maken'

terugkijken. Deze twee genoemde redenen geven mij een enorme bulk aan energie om mij te blijven inzetten voor Vitalis."

Wil jij ook maatje worden? Neem dan contact op met Judith Vollebregt van Vitalis via j.vollebregt@vitalismaatjes.nl of (070) 3457571.