Velocitas maakt geen fout tegen lastig EKVA

korfbal n Velocitas heeft zaterdag geen fout gemaakt in de uitwedstrijd tegen EKVA. De lastig bespeelbare ploeg uit Almere werd verslagen met 20 - 23. Velocitas behoudt met de winst de eerste plaats, die wordt gedeeld met GKV uit Den Haag.

De eerste ontmoeting tegen de Almeerse ploeg was een ware thriller die Velocitas maar nipt wist te winnen met 21- 20. De Leiderdorpers waren dus gewaarschuwd.

Velocitas liet al snel zien dat het de bovenliggende partij was. Na 25 minuten spelen stond er een score van 7 - 11 op het bord. Het waren voornamelijk Joachim Jägel en Ivar van Driel die de kansen kregen en daar dankbaar gebruik van wisten te maken. Beiden zouden uiteindelijk in de eerste helft vijf keer tot scoren komen. Toch lukte het EKVA vlak voor rust nog even aan te zetten. Toen de kleedkamers werden opgezocht was de voorsprong geslonken naar twee punten: 11 - 13.

In de eerste minuten van de tweede helft leek het er even op dat Velocitas de wedstrijd uit handen zou geven. EKVA maakte de achterstand goed, en wist zelfs de voorsprong te nemen bij 14 - 13. Tot tien minuten voor tijd was het stuivertje wisselen. Bij een stand van 17 - 17 deelde Van Driel een gevoelige tik aan de Almeerders uit door twee keer op rij doel te treffen. Velocitas had nu het vertrouwen en besliste snel daarna de wedstrijd. Tom Glasbeek kreeg een strafworp mee en Debby Halvemaan maakte geen fout in de afronding. Het positieve saldo zou vlak voor tijd nog oplopen naar drie wat de eindstand op 20 - 23 bracht.

Met deze overwinning blijft Velocitas aan kop in de eerste klasse. De eerste plaats wordt gedeeld met GKV, dat in eigen huis won van VZOD (29 - 21). Zowel Velocitas als GKV staan na 9 wedstrijden op 16 punten.