Rookvrij in 2018

groepstraining n De kans om succesvol te stoppen met roken is met professionele begeleiding en steun tot acht keer hoger dan bij stoppen zonder hulp. Voor wie begeleiding wil, start op 13 februari de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?' in Leiderdorp. De training bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur bij Activite, Simon Smitweg 8, in Leiderdorp.

De training wordt georganiseerd door de GGD Hollands Midden, SineFuma en Activite. Alle zorgverzekeraars vergoeden deze training uit de basisverzekering. Sommige verzekeraars rekenen daarbij ook het Eigen Risico niet. Kijk voor contactgegevens, alle voorwaarden en aanmelding op www.rookvrijookjij.nl of bel met SineFuma via (076) 889 51 95. Aanmelden kan tot 6 februari.


Evensong met de Leidse Cantorij

kerkdienst n Het is een jaarlijkse traditie: de medewerking van De Leidse Cantorij aan een Evensong in Leiderdorp. Dit jaar vindt de muzikale dienst plaats op zondagmiddag 28 januari om 17.00 uur in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19. Voorganger is ds. Esther de Paauw.

De Evensong kent een lange traditie, die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Toen zongen monniken dagelijks teksten volgens de regels van Benedictus. Later werden deze verschillende teksten samengevoegd tot de Evensong die we kennen uit de Engelse traditie. Nog altijd worden er Choral Evensongs gezongen in de kathedralen en college-chapels van de oude universiteiten in Groot-Brittannië. Een Evensong kent een aantal vaste onderdelen, zoals de psalm, het Magnificat (de lofzang van Maria) en het Nunc Dimittis (de lofzang van Simeon). Verder zijn er lezingen, gebeden en is er samenzang. Op 28 januari staat Psalm 91 centraal en klinkt muziek van William Byrd, John Ireland en Edgar Bainton.

De Leidse Cantorij bestaat uit ongeveer dertig gevorderde amateurzangers die onder leiding staan van dirigent Hans Brons. In het repertoire ligt het accent op de Anglicaanse koormuziek uit de 19e en 20e eeuw en muziek uit de bloeitijd van de vroege Barok. De Leidse Cantorij is sinds 1968 verbonden aan de monumentale Hooglandse kerk in Leiden.


Bingo-avond

Zijlkwartier n Op 26 januari is het weer bingospelen bij Buurtvereniging Zijlkwartier in het buurtcentrum aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. Er worden tien rondes gespeeld, waarin per ronde drie mooie prijzen te winnen zijn. Deelname kost € 12,50. De avond begint om 20.00 uur en het buurtcentrum is vanaf 19.30 uur open.


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 28 januari een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.