Nieuws van de LVU

educatie n Een lezing, een museumbezoek en een cursus. Zomaar een greep uit het programma van de Volkuniversiteit Leiderdorp:

Architectuur en Stedenbouw sinds 1970 - lezing

Fons Verheyen, bekend als architect van onder meer het Achmeagebouw Leiden, vertelt over de extreme groei van woningbouw, bedrijfsterreinen en kantoren sinds 1970. De ontwikkeling van architectuur en stedenbouw borduurt deels voort op de moderne beweging maar heeft ook een sterke behoefte om nieuwe wegen in te slaan. En doet dat ook.

Datum en tijd: dinsdag 30 januari, 20.00-22.00 uur

Nineveh - museumbezoek aan expositie Rijksmuseum van Oudheden

De bloeiperiode van Nineveh lag in de achtste en zevende eeuw v.Chr.. Toen bouwden Assyrische koningen als Assoerbanipal grote paleizen in de stad. De wanden van de paleizen waren voorzien van gekleurde reliëfs. Veel van deze reliëfs zijn in de negentiende eeuw naar westerse musea gehaald. Nineve ligt nu in het noorden van Irak. Helaas is het lange tijd in handen van IS geweest, zodat er vele verwoestingen zijn aangericht.

Datum en tijd: vrijdag 2 februari, 14.00-16.00 uur

Zoeken naar uw verborgen familieverleden

Doe mee en breng uw familieverleden in beeld. Na zes lessen heeft u een kwartierstaat kunnen maken tot en met uw betovergrootouders (5e generatie). Daarin worden niet alleen namen genoteerd, maar ook beroepen, woonplaatsen en misschien zelfs de welstand van een gezin. U leert detective te worden naar de geschiedenis van uw familie.

Eerste les: woensdag 7 februari, 19.30 – 21.30 uur

Informatie en inschrijving: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail: info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau in De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp (maandag t/m vrijdag 09.30-12.00 uur).


Leesgroep Duits

informatiebijeenkomst n Op donderdagochtend 8 februari is er in bibliotheek BplusC, locatie Leiderdorp een informatiebijeenkomst over de oprichting van een leesgroep Duits. De leesgroep kiest uit een door deskundigen opgestelde boekenlijst met hedendaagse Duitse literatuur. De voertaal bij de bespreking is Duits.

Debijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia-leesgroepen bespreken de boeken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Belangstellenden zijn welkom op 8 februari om 10.30 uur in de bibliotheek aan de Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen. Aanmelden kan via de bibliotheek, tel. (071) 5890849, of bij de ambassadeur van Senia, Jetty van der Veen via e-mail jetty.vanderveen@xs4all.nl.