Luuk ( links vooraan met de bal) zet zich elke donderdagmiddag in om de jeugd in het Zijlkwartier aan het bewegen te krijgen.
Luuk ( links vooraan met de bal) zet zich elke donderdagmiddag in om de jeugd in het Zijlkwartier aan het bewegen te krijgen. Foto: PR

Talenten in de wijk

n Vrijwilligers begeleiden jeugd op straat

bewegen n Het jongerenwerk is elke donderdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur te vinden bij de Sportkooi Tamarco naast het Zijlkwartier. Doel is om de jeugd naar buiten en aan het bewegen te krijgen, zodat ze elkaar ontmoeten. Dat is hard nodig in een tijd waarin de jeugd liever aan de computer of sociale media zit.

Sinds een aantal weken worden we ondersteund door Luuk. Hij komt uit de wijk en is een groot sporttalent. In het kader van het project 'Talent in de Wijk' gaat Luuk nu zelfstandig verder als sport- en spelbegeleider in de wijk.

Het jongerenwerk geeft vrijwilligers de kans ervaring op te doen met sportbegeleiding en iets voor hun wijk te betekenen. De jongerenwerkers zijn zelf ook met regelmaat aanwezig en begeleiden Luuk op de achtergrond. Het streven is om in 2018 vier talenten in vier verschillende wijken op te leiden.

Ook in de Schansen en Dreven gaat binnenkort een talent aan de slag: Tolga is een jongen uit de wijk, die zich graag inzet voor de jeugd. Met ingang van donderdag 8 februari is hij wekelijks aanwezig van 15.30 tot 17.00 uur in de sportkooi Beukenschans.


Topper/weerbaarheid voor kinderen

cursus n Voor kinderen vanaf 8 jaar start 5 februari een nieuwe cursus weerbaarheid. De training is vooral bedoeld voor kinderen die voor zichzelf willen leren opkomen, die snel boos of verdrietig zijn en voor kinderen die geplaagd of gepest worden. Maar eigenlijk is deze cursus goed voor alle kinderen.

De cursus bestaat uit acht lessen en een bijeenkomst voor de ouders. Tijdens de cursus bespreken de trainers elke week een thema. Aan de hand van het thema doen worden oefeningen, groepsgesprekken en spelletjes gedaan. Er is veel aandacht voor groepsdruk en hoe je 'nee' kan leren zeggen.

Oudermiddag op 29 januari

Op maandag 29 januari staat een oudermiddag gepland. Deze middag is vrijblijvend. U kunt dan bekijken of de cursus bij uw kind past. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus op maandag 5 februari van 15.45 tot 17.00 uur. Kosten: € 125,00. Heeft u een aanvullende verzekering bij Zorg&Zekerheid, dan wordt de cursus gedeeltelijk vergoed.


Training voor vrijwilligers

Woensdag 27 december was in Dwars een training 'omgaan met agressie en geweld' voor jongeren die als vrijwilliger actief zijn bij Dwars. Er werd ook geoefend met een acteur en dat was best wel een beetje spannend. Maar iedereen heeft het super gedaan en heeft zijn/haar certificaat verdiend. Met dank aan Fonds 1818 voor het financieel mogelijk maken van deze workshop.

Tijdens de training worden oefeningen, groepsgesprekken en spelletjes gedaan.
Afbeelding