Nieuws van de Volksuniversiteit

educatie n Lezingen, cursussen en verdiepend museumbezoek, bij de Volksuniversiteit Leiderdorp kan het allemaal. Hieronder een greep uit het programma:

Authentieke landschappen - museumbezoek Katwijks Museum

Verdiepend museum bezoek naar tentoonstelling Authentieke Landschappen: frisse polderstukken, wervelende strandgezichten en bijzondere stadspanorama's van twee hedendaagse beeldend kunstenaars Roos Schuring werkt bijna intuïtief. Jacob Kerssemakers, die zélf rondleidt, gaat uit van met grote precisie berekende composities, beide schilderen en plein air.

Lezing plus rondleiding: vrijdag 19 januari, 10.30-12.30 uur

Nederlands met gebaren

Hoe communiceer je met dove of slechthorende familie, vrienden of collega's? Hoe stel je jezelf voor? Wat is vingerspellen? In de cursus Nederlands met Gebaren leert u hoe u uw communicatie met behulp van gebaren effectiever kunt maken. U leert zo'n 500 gebaren.

Eerste van twaalf lessen: maandag 29 januari, 19.30 -21.30 uur

Creatief denken brengt je verder - korte training

Onbewust kiezen we bij problemen vaak uit een beperkt aantal oplossingen. In de training leert u uw routines herkennen en doorbreken. Aan de hand van eigen vraagstukken ontdekt u hoe beelden, superhelden en het dierenrijk u helpen om vraagstukken op te lossen. Er worden methodes uitgelegd die thuis en op werk makkelijk toe te passen zijn.

Eerste les: woensdag 31 januari, 19.30-21.30 uur

Klooster Engelendael Leiderdorp 1396-1577 - lezing

Het klooster behoorde tot de religieuze beweging van de Moderne Devotie. Men beoefende het echte monnikenwerk: het (over)schrijven en illustreren van religieuze handschriften en het verzorgen van armen, zieken en bejaarden. De kloosterlanderijen en boomgaarden (Houtkamp) in de Munnikkenpolder boden werkgelegenheid aan de plaatselijke bevolking. Aan het kloosterleven kwam een eind na het Ontzet van Leiden. Het klooster werd gesloopt, maar enkele van haar zorgtaken worden nog steeds op dezelfde plek verricht (Leythenrode).

Datum: donderdag 25 januari, 19.30-21.00 uur

Informatie en inschrijving

www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 te Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 09.30-12.00 uur).