De top 3 van de kandidatenlijst van de ChristenUnie_SGP Leiderdorp, v.l.n.r. Annemarie van der Plas, lijsttrekker Geert Schipaanboord en Arie Janssen.
De top 3 van de kandidatenlijst van de ChristenUnie_SGP Leiderdorp, v.l.n.r. Annemarie van der Plas, lijsttrekker Geert Schipaanboord en Arie Janssen. Foto: PR

Ruimte voor rouw

Ontmoetingsgroepen n Hoe pak je de draad weer op na het verliezen van je partner? En hoe ga je om met het verlies van iemand anders die je zeer nabij is, zoals je vader of moeder, broer of zus, vriend of vriendin? Humanitas Steun bij Verlies en Issoria Rouwondersteuning organiseren ontmoetingsgroepen waarbij lotgenoten elkaar steunen. Op dinsdagavond 30 januari start de ontmoetingsgroep 'Partnerverlies', op dinsdagmiddag 6 februari de ontmoetingsgroep 'Volwassenen met Rouw'.

In beide groepen gaan lotgenoten met elkaar op pad, zonder oordeel en met respect voor ieders eigenheid. In de onderlinge ontmoeting kan er (h)erkenning zijn in elkaars verhalen. Er wordt op verschillende manieren stilgestaan bij ieders verlies en de warboel aan gevoelens die dit met zich mee kan brengen. Wat is de impact op het dagelijks bestaan? Op je werk en in het contact met je vrienden en familie? Hoe kijk je terug? De ervaring leert dat een ontmoetingsgroep helpt bij het ontwarren van alle emoties en perspectief biedt.

De ontmoetingsgroep Partnerverlies komt samen op 30 januari, 6, 13 en 20 februari, 6, 13, 20 en 27 maart en 5 juni van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan tot 19 januari steunbijverlies@humanitas-rijnland.nl of tel. 06 13123575.

De ontmoetingsgroep Volwassenen met Rouw komt samen op 6, 13 en 20 februari, 6, 13 en 20 maart, 3 en 10 april en 12 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan tot 25 januari steunbijverlies@humanitas-rijnland.nl of tel. 06 13123575.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Oase, de stilteruimte naast Hospice Issoria aan de Burggravenlaan 11 in Leiden.

Voor beide groepen geldt dat er maximaal zes mensen kunnen deelnemen. De kosten bedragen €90. Voor deelname aan de groep zal vooraf met een van de begeleiders een kennismakingsgesprek plaatsvinden.


CU-SGP vraagt aandacht voor eenzaamheid

verkiezingen n Annemarie van der Plas, Geert Schipaanboord en Arie Janssen (v.l.n.r. op de foto) de top 3 van de kandidatenlijst van ChristenUnie-SGP Leiderdorp, hebben zaterdag kaarsen uitgedeeld aan bezoekers van winkelcentrum Winkelhof. "Met welke Leiderdorper deelt u deze kaars?", stond op de kaartje dat met de kaarsen werd uitgedeeld. Veel Leiderdorpers namen de kaarsen aan. Uit de gesprekken blijkt dat het thema eenzaamheid leeft.

Arie Janssen (nr 2 op de lijst): "Uit onderzoek blijkt dat 35 procent van de Leiderdorpers aangeeft wel eens eenzaam te zijn. In ons programma stellen we voor dat in alle wijken van Leiderdorp een plaats is, bijvoorbeeld bij een wijkvereniging, sportvereniging of kerk, waar mensen een praatje kunnen maken. Verder willen we dat vanuit het Sociaal Team of Pluspunt alle 75+ers regelmatig een bezoek krijgen."

Voor meer concrete voorstellen zie leiderdorp.christenunie-sgp.nl