Commissaris van de Koning Jaap Smit feliciteert burgemeester Laila Driessen na de beëdiging. | Foto: PR
Commissaris van de Koning Jaap Smit feliciteert burgemeester Laila Driessen na de beëdiging. | Foto: PR Foto: PR

Burgemeester Laila Driessen herbenoemd

beëdiging n Donderdagochtend 11 januari heeft de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, Laila Driessen-Jansen beëdigd voor een nieuwe termijn van zes jaar als burgemeester van Leiderdorp. De beëdiging vond plaats in het Provinciehuis in Den Haag.

Driessen (64) is sinds 14 januari 2012 burgemeester van Leiderdorp. Begin vorig jaar gaf ze al aan dat ze graag nog een periode zou doorgaan. Dat Leiderdorp ook met Driessen verder wil, bleek op 4 september toen de gemeenteraad tijdens een besloten vergadering instemde met een aanbeveling om haar te herbenoemen.

Die aanbeveling is overgenomen door de Commissaris van de Koning, waarop de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de burgemeester tot herbenoeming heeft voorgedragen bij koning Willem-Alexander.

In haar nieuwjaarsspeach op 6 januari herhaalde Driessen wat ze bij haar aantreden in 2012 zei: 'Ik zal een burgemeester door U, van U en voor U zijn. Dat is en blijft zo! Mijn deur staat altijd open en ik kom graag naar u toe!"


Ikea komt dit jaar met nieuw bouwplan

Bouwplannen n Het ziet ernaar uit dat Ikea toch echt naar Leiderdorp komt. Op 21 december heeft de gemeente de bouwgrond op terrein Bospoort langs de A4 officieel overhandigd aan de Zweedse meubelgigant. Die wil dit jaar met een nieuw bouwplan komen.

Door: Corrie van der Laan

Eigenlijk had Ikea al in 2009 open moeten gaan. Maar door allerlei bezwaarprocedures duurde het tot 2012 voordat alle vergunningen rond waren. Tegen die tijd kon Ikea niet meer uit de voeten met het bouwplan, dat stamde uit 2008. Een nieuw bouwplan zou een nieuw vergunningentraject betekenen en daar had Ikea geen trek in, ook al omdat het economisch tij niet mee zat. In 2014 besloot het hoofdkantoor de tijd te nemen om te zoeken naar een passend format voor de Leiderdorpse vestiging waarna het jarenlang stil werd.

Nu komt er eindelijk weer schot in de zaak. "Als eigenaar van de bouwgrond zeggen we toe ons tot het uiterste te zullen inspannen om in de loop van 2018 met het plan voor een toekomstbestendig woonwarenhuis te komen", zo laat 'property manager' Egbert Dijkstra van Ikea weten. "Bij Ikea hebben we Leiderdorp al jaren geleden aangewezen als interessante plek voor een nieuwe vestiging, maar bij het nemen van het uiteindelijke besluit om te gaan bouwen, ga je niet over één nacht ijs. De woonbehoeften en winkelwensen van Nederlanders veranderen nu eenmaal snel. Komende tijd gaan wij dit vertalen in een bouwplan voor de nieuwe winkel. Met de overdracht van de grond is een belangrijke stap genomen."


Liefde in de Boterhuispolder

Leiderdorper Anko Lubach stuurde zondag 14 januari bijgaande romantische foto in met de volgende tekst: "Toen ik vanmiddag in de Boterhuispolder in het late middagzonnetje liep te genieten van de natuur (dat kan overigens nog tot 15 maart, dan begint het broedseizoen en is de polder tijdelijk gesloten voor wandelaars/fietsers), betrapte ik toevalligerwijs twee zwanen die met z'n tweeën een prachtig hartje maakten. Wellicht de opmaat tot een nieuwe prille liefde of gewoon niet meer dan een kortstondige flirt? Wie weet?"

Afbeelding