De Englendaal: …levensader of sluipmoordenaar?

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over mensen die zich zorgen maken over toenemend sluipverkeer in hun straat. De oplossing is dan vaak deels afsluiten en verkeer omleiden. Maar dat betekent veelal dat andere gebieden worden overbelast.

-Stel je eens voor; dat 25 straten in Leiderdorp wensen hebben naar een sluiparme straat. Waar gaat al dat geweigerde verkeer dan naar toe? De 'oplossing' creëert elders een nieuw 'probleem'. We gaan er gemakshalve van uit dat de 'wensbewoners' geen afstand doen van hun eigen gemotoriseerde voertuigen om zo een persoonlijke bijdrage te leveren.

-Stel je eens voor; dat alle bewoners, binnen een straal van 250 meter aan beide zijden van de Engelendaal, oproepen om het huidige verkeersaanbod te gaan halveren? Dat is toch een redelijke wens van 6500 bewoners voor wat minder fijnstof en een beetje frissere lucht.

-Stel je eens voor; dat er op basis van een z.g. 'volksraadpleging' met 6500 potentiële electorale stemmers voor deze ingrijpende maatregel wordt besloten. Dan zijn de dorps-rapen gaar, toch?

-Stel je eens voor; dat alle verkeersluwestraatwensen altijd ten koste gaan van Engelendalers, zou je dat dan echt andere dorpsgenoten willen aandoen? De Engelendaalse maat is al verstikkend vol met onverantwoorde hoeveelheden fijnstof, koolmonoxide(CO), koolwaterstoffen(HC), stikstofoxiden(NOx) en ongecontroleerde vormen van geluidsoverlast.

-Stel je eens voor; dat 'sport- en motoruitlaten', auto's die met +100 KM/u over de E-daal razen, 'roodlichtdoorstromers', loeiende sirenes, stoppend- & optrekkend verkeer met een adequate handhaving iets zou kunnen verminderen, wat (h)eerlijk zou dat kunnen zijn. Maar van enige vorm van handhaving is tot op heden niets gebleken. Politiek? Daar ligt nog een mooie kansrijke verkiezingsbelofte met een potentieel van 6500 Engelendaalse kiezers.

-Stel je eens voor; dat de 'verkeersluwestraatwensleiderdorpers' ophouden alleen hun eigen straatje schoon te vegen ten koste van meer druk op de Engelendaal. Ons doorschuifputje is al moorddadig vol en het is duivelsachtig onverantwoord er nog meer druk op te zetten. Een dringende oproep aan bestuurders en handhavers de vraag; doe wat met handhaving en geef ons wat meer 'frisse lucht'.

-Stel je eens voor; dat de Engelendalers centraal komen te staan in het politieke gedachtegoed met pijnverllichtende acties? Actieve maatregelen zonder uitvluchten met termen als; capaciteitsgebrek, geen personeel en is momenteel géén prioriteit. De opzet van dit artikel is dat Engelendalers zich realiseren wat hun huidige situatie is en punt van aandacht moet zijn. Ze klagen zelden en ondergaan hun lot met vette kansen op ernstige gezondheidsschades. Zijn er nog Leiderdorpers die menen recht te hebben op hun eigen 'schone-sluipluwe-geluidsarme-straatje'? Denk dan ook even aan de belangen van andere dorpsgenoten.

-Stel je eens voor; dat de politiek de belangen van een bedreigd volksdeel ter harte neemt. Dodelijk fijnstof en gezondheidsschades hebben géén politieke kleur. Er is geen Rocket-Science voor nodig om onomstotelijk vast te stellen dat mensen aan een ernstig verontreinigde "levensader" wonen waarvan meters al diep rood aanwijzen. Maar stel je eens voor dat de politiek, van welke kleur dan ook, zich bekommert en met verfrissende oplossingen komt? Fijnstof, ademnood, geluidhinder en gezondheidsrisico's zijn kleurloos. Fijnstofvervuiling trekt zich dus ook niets aan van enige politieke kleur dan ook. Het is de verantwoording van alle bestuurders er in 2018 werk van te gaan maken.

Fons Bitter, een fijn bestofte Engelendaler

Note: Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) leidt luchtvervuiling in Nederland jaarlijks tot 1.200 gevallen van longkanker, 5.000 spoedopnames in het ziekenhuis vanwege acute hart- of luchtwegklachten en 6.900 nieuwe gevallen van chronische bronchitis bij volwassenen.