Inschrijving Joop Zoetemelk Classic 2018 geopend

wielrennen n De inschrijving voor de Joop Zoetemelk Classic 2018 is geopend. Inschrijven kan via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl. De 12e editie wordt verreden op zaterdag 17 maart 2018. De enige echte Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers met start en finish bij Swift in Leiden. Joop doet zelf ook weer mee.

Limiet

Evenals vorig jaar is er vanwege de veiligheid een limiet van 5500 deelnemers ingesteld. Deelname kan alleen na inschrijving via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl. Zorg dat je er op tijd bij bent. Wie het eerst komt, die het eerst maalt! Inschrijven kost € 12,50. Groepen van minimaal 10 deelnemers betalen 10 euro pp. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk.

Videofilm

Bij de Joop Zoetemelk Classic 2018 wordt van elke deelnemer bij de start en finish en op een aantal punten langs de route een videofilmpje gemaakt. Na afloop kan iedereen zijn eigen film bekijken op MySports.tv en doorsturen naar vrienden en familie via de sociale media.

Vier routes

Er zijn vier routes met verschillende afstanden: 150, 100, 75 en 50 km. Alle routes worden volledig uitgepijld en onderweg zijn er verzorgingsposten waar je iets te eten en drinken krijgt. De Joop Zoetemelk Classic gaat door het Groene Hart met schilderachtige dorpen, langs vaarten, rivieren, polders, molens en meren. De routes waarop Joop trainde in zijn juniorentijd bij Swift.

Speciaal tenue

Het speciaal ontworpen Joop Zoetemelk Classic wielertenue, shirt en broek, is weer verkrijgbaar. In overleg met Joop zijn de meest imposante overwinningen van zijn carrière in het tenue verwerkt, het wereldkampioenschap met de kleuren van de regenboog en natuurlijk de gele trui van zijn Touroverwinning. Er is nu ook een windstopper in dezelfde stijl verkrijgbaar. Het tenue kan besteld worden bij de inschrijving op www.swift-joopzoetemelkclassic.nl. HIer is ook alle andere informatie over de wielertocht te vinden.