Guido ten Hengel overhandigt de cheque aan Anneke Kortekaas van 't Winkeltje. | Foto: J.P. Kranenburg
Guido ten Hengel overhandigt de cheque aan Anneke Kortekaas van 't Winkeltje. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

€ 500 voor 't Winkeltje

bijdrage n Ook dit jaar heeft de Leiderdorpse stichting Vrienden van het Oude Dorp weer een kerstwens gehonoreerd van een lokale organisatie. 't Winkeltje, het tweedehands speelgoedzaakje dat nu nog gevestigd is in De Sterrentuin, krijgt een bijdrage van 500 euro om straks een doorstart te maken op een nieuwe locatie.

Door: Corrie van der Laan

Voorzitter Guido ten Hengel van de Vrienden overhandigde de kerstwenscheque zaterdag 23 december aan Anneke Kortekaas van 't Winkeltje. Het geld is meer dan welkom, vertelde Kortekaas. Eind maart moet 't Winkeltje de huidige ruimte in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 verlaten. Dat in verband met de transformatie van het gebouw van een sociaal cultureel centrum tot een sociaal maatschappelijk centrum; hier worden gemeentelijke zorg-, welzijns- en educatieve taken bij elkaar gebracht. Om ruimte te maken moeten het Leiderdorps Museum, Theater Toverlei en 't Winkeltje vertrekken. Het museum en de toneelvereniging gaan naar het nu leegstaande gebouw van de gemeentewerf. 't Winkeltje wordt losgekoppeld van Stichting De Kinderkring waar het nu onder valt en moet het voortaan geheel zelfstandig, zonder subsidie, zien te rooien op een nieuwe locatie.

Zoektocht naar plek

Anneke Kortekaas heeft een team van vijftien enthousiaste vrijwilligers met wie ze die uitdaging aangaat. De eerste horde die genomen moet worden, is het vinden van een nieuwe plek met een bescheiden huurprijs. Tips zijn welkom en kunnen gestuurd worden naar a.kortekaas-plouvier@kpnmail.nl.


Workshops keramiek voor jongeren

Creatief n André Sas, professioneel kunstenaar/keramist, organiseert in het eerste kwartaal van dit jaar een serie van drie workshops keramiek voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar.

De jongeren gaan aan de slag met klei en glazuur om zelf bedachte kunstwerken te maken. De workshops duren drie uur dus er is alle tijd om te experimenteren. Het aantal deelnemers is maximaal zes per middag.

De workshops vinden plaats in atelier Gading in Leiderdorp (Winkelhof). De kosten zijn 40 euro voor drie workshops. De data zijn zondag 21 januari, 18 februari en 18 maart, de tijd is van 13.30 tot 16.30 uur. Aanmelden kan via e-mail andresaski85@gmail.com.