CDA wil vlag in raadszaal

politiek n In de raadszaal van het gemeentehuis hoort een Nederlandse vlag, vindt de Leiderdorpse CDA-fractie. CDA-raadslid Felix Stam verzoekt de raad in een motie de nationale driekleur in de vergaderzaal neer te zetten. Hij stelt dat de vlag een "duidelijk symbool van eenheid en verbondenheid is" en niet zou mogen ontbreken in "ons huis van samenkomst en democratie".

Nadat Stam zijn motie had ingediend, kwam fractievoorzitter Hugo Langenberg van de Lokale Partij Leiderdorp meteen met een eigen motie waarin hij voorstelt om de vlag van Leiderdorp in de raadszaal te plaatsen. De lokale vlag is volgens hem "een duidelijk symbool van de Leiderdorpse identiteit". Hij stelt dat "naast een foto van onze koning ook de Leiderdorpse vlag een plaats verdient in de raadszaal van onze gemeente".

Beide moties worden behandeld tijdens de raadsvergadering van 22 januari.


Proosten op 2018

nieuwjaarsreceptie n De gemeente Leiderdorp houdt haar nieuwjaarsreceptie op zaterdag 6 januari van 15.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan. Alle Leiderdorpers zijn daar welkom. Burgemeester Laila Driessen houdt om 15.30 uur haar nieuwjaarstoespraak en reikt aansluitend de vrijwilligersprijs uit.