Het bruidspaar (4e en 6e van links, met lange zwarte en korte blauwe jas) met vrienden en familie voor de boot van Groen Hart Cruises. | Foto: PR
Het bruidspaar (4e en 6e van links, met lange zwarte en korte blauwe jas) met vrienden en familie voor de boot van Groen Hart Cruises. | Foto: PR Foto: PR

Varend diamanten huwelijksfeest voor Wim en Agnes Van

huwelijksjubileum n Op 18 december waren Wim en Agnes Van 60 jaar getrouwd. Zij vierden dit door met vrienden en familie een boottocht te maken door het Groene Hart.

Omdat een deel van de familie uit het buitenland kwam overvliegen, hadden ze ervoor gekozen om de boerderij Rijnhoeve in Koudekerk aan de Rijn af te huren en met achttien man daar een weekend te verblijven.

Het bruidspaar is sinds de jaren 60 van de vorige eeuw woonachtig in Leiderdorp en is wellicht bij de ouderen onder u bekend van de winkels die zij hebben gerund. Zij begonnen op Hoofdstraat 51 waar zij de kruidenierswinkel van Braam overnamen. In die periode waren er in het oude dorp ook nog een VIVA en een Spar gevestigd.

Na enkele jaren verkochten zij deze winkel en begonnen in het noodwinkelcentrum Winkelhof een zeer succesvolle A&O supermarkt. Toen overdekte winkelcentrum na zes jaar open ging hebben ze daar ook nog even een supermarkt gehad, maar deze verkochten ze reeds na een jaar aan Digros. Door vervolgens in loondienst te gaan werken, kreeg het stel veel vrije tijd en stak die vooral in leuk dingen: bridge, jeu de boule en vakantie vieren. Iets wat ze door drukke werkzaamheden jarenlang wat minder hadden kunnen doen.

Terugkijkend op het familie weekend en feitelijk op hun hele leven geven ze beide aan nog steeds zeer gelukkig te zijn met elkaar en zijn ze trots op hun kinderen en kleinkinderen. Aangezien ook hun drie zonen inmiddels alle drie al bijna 30 jaar getrouwd zijn, zou je kunnen zeggen dat een recept voor een goed huwelijk misschien wel in het DNA van deze familie zou kunnen zitten.

Op dit moment gaat het met de gezondheid van met name Wim, die de 85 ruim gepasseerd is, langzaam maar zeker wat minder, maar het het echtpaar hoopt op nog een aantal mooie jaren samen.