Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Kerstafette met voor ieder wat wils

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Van donderdag tot en met zondag was in het dorp een scala aan activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Beginnend met een kerstworkout in het zwembad en eindigend met een verkorte uitvoering van het Weihnachtsoratorium in de Dorpskerk. Tussendoor waren er toneel-, zang-, dans- en muziekuitvoeringen op verschillende locaties, workshops voor kinderen, de Santarun, kerstmarkten, de Sterrentocht en het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom in het oude dorp.

Vergeleken met vorig jaar waren er aardig wat nieuwe onderdelen. Zoals de kerstmannenloop (Santarun) op zaterdag. Ondanks de slechte weersvoorspellingen kwamen 35 met kerstmuts getooide lopers aan de start voor de drie kilometer lange loop van De Does naar De Sterrentuin. Een hit was ook de kleurrijke kinderkerstmarkt bij Brasserie Park op de zaterdagmiddag, waar zo'n 150 kinderen naar hartenlust knutselden, dansten en toneel speelden.

Voor het tweede jaar was een authentieke kerstmarkt opgezet bij de Dorpskerk die open was van vrijdagavond tot en met zondag. Vrijdagavond was het weer bar en boos en de markt rustig, maar dat werd meer dan gecompenseerd door de zondag, toen de sneeuw er een waar kerstplaatje van maakte.

Fraaie beelden ook tijdens Sterrentocht op zaterdagmiddag, waarbij ca tachtig kinderen achter de arrenslee met kerstman aan liepen en dansten van De Sterrentuin naar de Dorpskerk.

Een topper was ook dit jaar weer het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom bij de Dorpskerk door de Vrienden van het Oude Dorp in de namiddag van zaterdag. Honderden mensen stonden erbij, keken ernaar en zongen vervolgens luidkeels bekende kerstliedjes mee.

Op de foto's met de klok mee vanaf linksboven: Een kerstkraam bij de Dorpskerk; Dansen met de kerstman bij Brasserie Park; kersttheater door Theaterplaats in de Dorpskerk; leerlingen van De Rode Sneakerz treden op in De Sterrentuin. | Foto's: J.P. Kranenburg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding