Dode gevonden in rivier de Zijl

politie n Het lichaam van een 89-jarige Leiderdorper die sinds 20 november vermist werd, is zaterdagmiddag 9 december gevonden in de Zijl. Er is geen sprake van een misdrijf, zo laat de politie weten.

Een voorbijganger die zaterdagmiddag met zijn hond langs de Zijldijk wandelde, zag iets drijven in het midden van de rivier en waarschuwde de hulpdiensten. Het bleek een stoffelijk overschot te zijn waarop duikers van de brandweer werden ingeschakeld om het lichaam te bergen.


Applaus voor de mannen van de buitendienst

waardering n Tijdens de raadsvergadering van maandagavond werd spontaan applaus aangeheven voor de mannen van de buitendienst van de gemeente Leiderdorp. Zij zorgden er gisteren voor dat de wegen in Leiderdorp ondanks de zware sneeuwval redelijk begaanbaar bleven, wat keihard werken betekende van de vroege ochtend tot late avond.


Dickens terug in Winkelhof

winkelen n In het laatste weekend voor kerstmis, 23 en 24 december, is winkelcentrum Winkelhof helemaal in Dickens-kerststijl. Met een arrenslee, een vuurkorf, fraaie houten kerstkraampjes en decoraties in de geest van Anton Piek. Optredens van Dickensorkest Qizum en de Leiderdorpse koren Songs2Sing en Young@Heart - gestoken in bij de gelegenheid passende Dickensiaanse kostuums - zorgen voor de ultieme kerstsfeer. Het winkelcentrum is geopend op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.