Afbeelding
Foto: PR

Wedstrijdballen voor jeugdteams

Dat verschillende sporten uitstekend kunnen samengaan, bewees het bekende Sportcentrum Van Houdt afgelopen week aan Basketball Vereniging Leiderdorp. Op de foto schenkt Roger van Houdt als Balsponsor van de Week een wedstrijdbal aan de BVL-teams X12-1 en X12-2. | Foto: PR


Laatste seconden worden Aquadraat fataal

Waterpolo n Het in de onderste regionen verkerende Dames 1 team van Aquadraat speelde zaterdag tegen het eveneens laag geklasseerde d'Elft een ongelukkige partij. Hoewel Aquadraat lang voorstond, ging letterlijk in de laatste seconden van de wedstrijd de winst naar d'Elft.

D'Elft pakte al snel een 0-2 voorsprong. Vanaf de tweede periode waren de rollen echter omgedraaid; via Nathalie Walraad werd de aansluiting gevonden en Sanne de Ridder zette de ploegen op gelijke hoogte: 2-2. Na een korte voorsprong van d'Elft waren het achtereenvolgens Anouk Rietveld en Daniëlle Kapaan die halverwege de wedstrijd de eerste voorsprong voor Aquadraat op het bord zetten: 4-3.
De Leiderdorps-Koudekerkse waterpoloploeg was echter niet bij machte deze voorsprong te behouden; d'Elft scoorde binnen twee minuten drie maal. Met veel inzet trokken Lieke van Amsterdam en Anouk Rietveld nog voor het begin van de vierde periode de stand weer gelijk .

Met een doelpunt van d'Elft, uitsluitingen en een gemiste strafworp startte de laatste periode slecht voor Aquadraat. Lieke van Amsterdam scoorde vanuit een vrouw-meer halverwege de periode wel 7-7 waarna haar ploeg één minuut voor tijd de kans op een voorsprong via een vrouw-meersituatie niet benutte. D'Elft deed dat twee seconden voor tijd wèl waarmee de eindstand 7-8 werd.

Door dit resultaat blijft Dames 1 op de één na laatste plaats bivakkeren maar staan de ploegen op de plekken 9 en 10 wel binnen bereik.


Gehavend Aquadraat Heren 1 pakt volle winst

waterpolo n Het eerste herenteam van Aquadraat speelde in Waddinxveen tegen De Gouwe een zware wedstrijd maar kon het water wel verlaten met drie punten op zak.

De gehavende Leiderdorps-Koudekerkse ploeg werd aangevuld met oud-Heren 1 spelers Niels Martha, Alex v.d. Schalk en Rob Westgeest. Aquadraat startte voortvarend en creëerde kans op kans. De goalie van De Gouwe wist echter z'n doel lang schoon te houden en pas halverwege de eerste periode kon Rob Westgeest via een bekeken lob het eerste en enige doelpunt van dit part scoren.

In de tweede periode was alleen De Gouwe bij machte te scoren (3-1). In de derde periode speelde Aquadraat zich weer terug in de wedstrijd via Rob Westgeest (weer een fraaie lob) en Timo Dreef uit een man-meer (3-3).

Ondanks de vermoeidheid gaf Aquadraat in de laatste periode extra gas. Rob Westgeest scoorde 3-4 vanaf de midvoorplaats en Maikel Ruijgers zette met een perfecte lob Aquadraat op een marge van twee. Stan Hogenboom schoot goed in vanaf de vleugel bij de derde man-meer situatie (3-6) waarna het nog even spannend werd toen Gouwe 4-6 scoorde met nog anderhalve minuut te spelen. Timo Dreef maakte daaraan echter een eind door 4-7 te scoren waarna het slotakkoord voor Stan Hogenboom was met een strak schot vanaf zes meter in de kruising.

Door dit fraaie resultaat stijgt de ploeg naar de 5de plaats.

Stan Hogenboom (wit, blokkend) scoorde tweemaal in de laatste periode. | Foto: PR