Velocitas alleen aan kop na monsterzege op DSO

korfbal n Velocitas staat sinds afgelopen zaterdag alleen aan kop in de tweede klasse van de zaalcompetitie. De Leiderdorpers wonnen afgetekend van DSO uit Alkmaar met 14 - 35, terwijl koploper Exakwa onderuit ging bij GKV. Velocitas is na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen in de zaalcompetitie.

De eerste tien minuten ging de wedstrijd aardig gelijk op. Na een kwartier spelen wist Velocitas een gaatje te slaan. Drie snelle punten van Joachim Jägel en Ivar van Driel brachten de stand op 4 - 8. DSO zette de achtervolging in en stuitte vaak op de soms wat té felle verdediging van Velocitas. Een reeks aan vrije ballen en strafworpen werden door DSO koeltjes afgerond, waardoor de spanning nog niet helemaal uit de wedstrijd was. Toch was de voorsprong voor een Velocitas na een helft spelen comfortabel: 10 - 15.

In de eerste vijf minuten na rust sloeg Velocitas genadeloos toe. Debby Halvemaan vergrootte al in de eerste minuut de voorsprong naar zes punten. Velocitas zag zijn kans en drukte door. Amper een paar minuten later stond het 10 - 20 en was de wedstrijd gespeeld.

Velocitas greep het resterende deel van de wedstrijd aan om aan het doelsaldo te werken. De ploeg uit Leiderdorp zag dat de kansen bij Joachim Jägel en Ivar van Driel lagen, die vervolgens op hun wenken werden bediend. Samen scoorde het duo uiteindelijk twintig keer. Na zestig minuten korfbal stapte Velocitas het veld af met een monsterzege: 14 - 35.

De ruime overwinning was het niet enige goede nieuws voor de Leiderdorpers. Koploper Exakwa ging thuis onderuit tegen GKV met 17 - 27, waardoor Velocitas nu alleen aan kop gaat. Zowel GKV als Exakwa volgen op twee punten. Volgende week krijgen de Leiderdorpers eerstgenoemde op bezoek. Als de overwinningsreeks na aanstaande zaterdag nog intact is, heeft Velocitas een ideale uitgangspositie om het kampioenschap binnen te halen.

Jeroen Kampschreur genomineerd voor landelijke sportverkiezingen

sportverkiezingen n Na zijn verkiezing tot Sportman van het Jaar in Leiderdorp op vrijdag 1 december, maakt zitskiër Jeroen Kampschreur ook kans op een landelijke titel: hij is genomineerd voor Paralympisch Sporter van het Jaar.

Die eretitel wordt vergeven tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala op dinsdag 19 december. Kampschreur moet het opnemen tegen rolstoeltennisster Diede de Groot en paratriatleet en handbiker Jetze Plat.

Drie wereldtitels

Jeroen Kampschreur heeft de nominatie meer dan verdiend met de drie wereldtitels die hij in januari dit jaar in de wacht sleepte tijdens de wereldkampioenschappen paraskiën in de Italiaanse Alpen. Die wereldtitels stelden ook zijn plek voor de Paralympische Spelen van 2018 veilig, die plaatsvinden van 9 tot en met 18 maart in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.

Jeroen is geboren zonder scheenbenen en daardoor al zijn leven lang rolstoelgebonden. Dat heeft hem niet verhinderd zich te ontwikkelen tot een topatleet. Zitskiën is niet de enige sport waarin hij uitblinkt. In 2012 werd hij bij de Leiderdorpse Sportverkiezingen uitgeroepen tot Talent van het Jaar op grond van zijn prestaties in het rolstoelbasketbal.