Twee deelnemers aan de sponsorloop. | Foto: PR
Twee deelnemers aan de sponsorloop. | Foto: PR Foto: PR

Sponsorloop en Winterfair voor goede doel

Gomarusschool n De kinderen van de Leiderdorpse Gomarusschool hebben op woensdag 29 november een flink bedrag opgehaald voor stichting Bartimus, die zich inzet voor blinden en slechtzienden.

's Ochtends kregen de leerlingen eerst een presentatie over Bartimus en werd getoond welke hulpmiddelen de stichting graag wil aanschaffen voor hun doelgroep. Vervolgens werd een sponsorloop gehouden over een parcours rond de school waarbij de kinderen steeds in paren liepen. Een van de twee was daarbij geblinddoekt, zodat zelf ervaren kon worden hoe het is om niets te zien. Dit leverde 1750 euro op.

's Middags was er de Winterfair waarvoor ook ouders, familieleden en buurtgenoten uitgenodigd waren. Met allerlei attracties, een sfeervol restaurant en de verkoop van etenswaren, tweedehands kleding en speelgoed en door de leerlingen zelfgemaakte creatieve artikelen werd ruim 3000 euro verdiend. De helft daarvan gaat naar stichting Bartimus, de rest is bestemd voor de school.


Kapotte spullen repareren met deskundige hulp

repaircafé n Woensdag 20 december vindt weer een Repair Café plaats bij Gading aan Griffioen 15. Bij het Repair Café staan reparatie-experts klaar om iedereen te helpen bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten, kleding, fietsen, meubels, speelgoed of servies. Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig.

Het werk van Repair Café Leiderdorp is gratis. Wie iets van zijn waardering wil uitdrukken, kan een vrijwillige bijdrage achterlaten in de pot op de ontvangsttafel.

Het Repair Café vindt plaats van half 2 tot half 4. De ingang van Gading is achter de benzinepomp aan de Engelendaal.