Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Een scène uit 'Het meisje met de zwavelstokjes'. | Foto: J.P. Kranenburg

Leerlingen Giselle dansen kerstverhaal

Ballet n De Stadsgehoorzaal aan de Breestraat in Leiden is komend weekend gereserveerd voor de Leiderdorpse balletstudio Giselle 'More than dance'. Alle leerlingen van Giselle uit Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten staan dan op het podium bij de familie-kerstballetvoorstelling ' Het meisjes met de zwavelstokjes', naar het beroemde kerstverhaal van Hans Christian Andersen.

Wie tijdens de Kerstafette van afgelopen weekend de jeugd- en jongerenvoorstelling in de Dorpskerk heeft bezocht, heeft al een voorproefje kunnen zien.

Na de pauze wordt een kerstspecial op de planken gezet, waarin de kerstman van de Kerstafette zijn dansdebuut maakt.

De voorstellingen zijn op 16 december om 18.30 uur en op 17 december om 12.00 en 16.30 uur.

Kaarten à 20,- zijn uitsluitend nog verkrijgbaar via e-mail info@balletstudiogiselle.nl.


Kunst Saaamen in bibliotheek

expositie n Tot en met 17 januari exposeren deelnemers aan Saaamen in de Leiderdorpse bibliotheek aan de Van Diepeningenlaan 110 (De Sterrentuin). Saaamen is een project voor inwoners vanaf 18 jaar uit Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude met een begeleidings- en ondersteuningsvraag. De kunst is gemaakt onder begeleiding van kunstenaars Andre Sas en Annelies Brakkee.


Muzikaal Tuynieren met coverband Casual

Coverband n De laatste editie van Muzikaal Tuynieren van 2017 is in verband met de feestdagen niet op de laatste zondag van de maand, maar op zondag 17 december. In café-restaurant De Hollandsche Tuyn treedt dan tussen 16.00 en 18.00 de Leiderdorpse coverband Casual op. Casual bestaat uit zes muzikanten die een zeer breed repertoire spelen van covers van de laatste dertig jaar.

De toegang is gratis. Zoals gebruikelijk kan na afloop van het optreden genoten worden van een eenvoudige maar smakelijke maaltijd voor slechts € 12,50 per persoon. Dit keer wordt lekkere winterse kost geserveerd: boerenkool, met rookworst en een balletje gehakt. Vooraf reserveren is gewenst en kan via tel. (071) 541 14 64. De Hollandsche Tuyn ligt aan de Hoofdstraat 24 in Leiderdorp.