V.l.n.r. wethouder Kees Wassenaar van economische zaken, Albert Pestel, voorzitter Didos van Dam van de LOV, Kirsten Remmers van De Rode Sneakerz, Remco Filippo, presentator Rudo Slappendel en Roger van Houdt.
V.l.n.r. wethouder Kees Wassenaar van economische zaken, Albert Pestel, voorzitter Didos van Dam van de LOV, Kirsten Remmers van De Rode Sneakerz, Remco Filippo, presentator Rudo Slappendel en Roger van Houdt. Foto: Frans Brocken

Al ruim 1000 stemmen uitgebracht voor Leiderdorpse Ondernemersprijs

ondernemersprijs n Nadat vorige week woensdag de genomineerden voor de Leiderdorpse Ondernemersprijs 2018 bekend gemaakt werden, zijn al meer dan duizend stemmen uitgebracht voor de publieksprijs. Stemmen kan op de website leiderdorpseondernemersprijs.nl.

Tekst en foto: Frans Brocken

De bekendmaking van de genomineerde bedrijven gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Winkelhof. De gelukkigen die mogen hopen op eeuwige roem zijn Keurslager Albert Pestel, bloemenwinkel De Blauwe Roos, Ringfoto Filippo, Sportcentrum van Houdt en dansschool De Rode Sneakerz.

Albert Pestel van de gelijknamige slagerij gaf woensdagavond zijn visitekaartje af op het Winkelhofplein dat was omgetoverd tot een feestterrein en waar de gasten konden genieten van een heerlijke hutspot en een boerenkoolmaaltijd. Rijkelijk voorzien van zijn overbekende ballen gehakt en dito rookworst.

Een mooie start, maar hij zal geduchte concurrentie krijgen van zijn mede-genomineerden. Allemaal kondigden ze aan dat ze stevig campagne gaan voeren om zoveel mogelijk publieksstemmen in de wacht te slepen.

Vakjury en LOP trompet

Behalve het publiek maakt ook een vakjury een keuze. Daarvoor kunnen alle vijf de bedrijven de komende weken een bezoek verwachten van kritische experts.

Net als in de afgelopen twee edities wordt dit keer ook een LOV-trompet uitgereikt aan de meest veelbelovende starter. Alleen ondernemers die korter dan drie jaar bezig zijn, komen hiervoor in aanmerking.

Alle prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond op 31 januari 2018 in het Leiderdorpse gemeentehuis.


Leiderdorp schenkt gul aan Alzheimer Nederland

collecte n De collecte van Alzheimer Nederland in de week van 6 tot en met 11 november heeft in Leiderdorp € 5.534,44 opgebracht. In heel Nederland was de opbrengst ruim 1,4 miljoen euro.

Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. Doel is een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Waarin mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen, we meer aandacht hebben voor elkaar en waarin we steeds dementievriendelijker worden.

Wie in 2018 een steentje wil bijdragen door mee te helpen als collectant, kan zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij Martine Riske-Guijt, 06-57590349/m.riske-guijt@alzheimer-nederland.nl.


Santhorst schuift aan bij Kerstafette

kerstkramen n Vorig jaar was de organisatietijd tekort, maar dit jaar doet ook een aantal winkeliers van winkelcentrum Santhorst mee aan de Kerstafette. Nog maar bescheiden, zeggen Irene en Wim Gerhardt, eigenaars van juwelierzaak De Jonge, maar dat zal ongetwijfeld de komende jaren groeien.

Zaterdag 9 december komen tussen de gebouwen van De Sterrentuin en de Rabobank acht kerstkramen te staan, waar vooral lekkere etens- en drinkwaren verkrijgbaar zijn.Albert Heijn, Domino Pizza, Den Elzen Schoenen, bakker Van Maanen en IJscafé Danice doen mee. En natuurlijk van Juwelier De Jonge.

"We staan daar vanzelfsprekend niet met juwelen", lacht Irene. "Wat we wel doen, is erwtensoep uitdelen. Daarbij krijgt iedereen ook bonnetje waarmee ze in de winkel een lootje kunnen trekken om kortingen te winnen. De meeste lootjes zijn goed voor 10 procent korting, maar er zijn er ook een paar voor 25 procent korting. Inwisselbaar tot het eind van dit jaar."

Sfeerverlichting

Met het echtpaar Gerhardt als trekkers is de winkeliersvereniging van het winkelcentrum tegenwoordig weer wat actiever. En dat is duidelijk zichtbaar: sinds anderhalve week hangt er sfeervolle ijspegelverlichting aan de gevels van het winkelcentrum. Dit jaar voor het eerst niet alleen aan de kant van het oude winkelcentrum, maar ook aan de gevels aan de overkant. "Zo willen we de verbinding tussen oud en nieuw weergeven", aldus Irene.

De gevels van Santhorst worden opgevrolijkt door kerstverlichting.