Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een initiatief van en door Leiderdorpse onderne-

mers, ondersteund door de gemeente Leiderdorp. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen.

De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van 071Media.nl. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project.

Dit keer heeft Astrid een gesprek met Bob Meijer, directeur–eigenaar van Brasserie Park.

Park, meer dan         zomaar een brasserie

Iedere maand organiseert Job Buddy een informeel borrelmoment: Job@Park. Daarin staan netwerken en onderhouden van de gelegde onderlinge contacten centraal. Brasserie Park ondersteunt dit door iedere bezoeker een welkomstdrankje aan te bieden. Astrid sprak met Bob Meijer, een van de eigenaren van de Brasseriegroep waartoe Park behoort. Centrale vraag was waarom hij Job Buddy steunt.

Bob heeft in 1999 samen met Johan Klerks de Brasseriegroep opgericht. De eerste locatie waar zij introkken was de Poort in Leiden, daarna kwam Park in Leiderdorp. Hierop volgden de Zijlstroom, het Buitenhuis en de Kaag. Tegenwoordig heeft de Brasseriegroep 224 medewerkers die samen goed zijn voor ongeveer 55 fte. De Brasseriegroep onderscheidt zich in de regio door zich te richten op groepen en partijen. Bij hen kun je terecht voor een goed verzorgde bruiloft, vergadering of congres. Het team is daarom ook uitgebreid met een salesafdeling die zich bezighoudt met de PR, sales en het tegemoet komen aan de wensen van de klant. Met zoveel medewerkers kon het niet anders dan dat ze ook een professionele HR-afdeling kregen.

Bob en Johan willen zich niet alleen naar de klant maar ook naar de medewerkers persoonlijk opstellen. Dat dit goed lukt blijkt uit het weinige verloop in het medewerkersbestand. De medewerkers voelen zich prettig bij de Brasseriegroep en werken graag op de verschillende locaties.

Bob en Johan willen altijd zichzelf blijven en waarderen ook de eigenheid van iedere medewerker. "Bij ons ben je geen nummer", verzekert Bob. Met hun persoonlijke benadering willen ze dan ook het goede voorbeeld geven. Dit heeft uiteindelijk een positief effect op de medewerkers en straalt af op de bejegening van de klanten, die zich gewaardeerd en welkom voelen bij de Brasserie. "Hoe prettig is het om je gast te voelen en verzorgd te worden door een blije medewerker."

Op dit moment zijn er vacatures bij de Brasseriegroep. Zo is er plek voor een zelfstandig werkende kok, medewerkers voor in de bediening en keukenhulpen. Bob vertelt dat het geen probleem is om medewerkers te verwerven, de uitdaging zit hem altijd in het vinden van precies de juiste medewerkers.

Vanuit het maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen vinden Bob en Johan het ook een uitdaging om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Bob vertelt dat hij altijd leraar had willen worden omdat hij affiniteit heeft met jeugd. Hen een steuntje in de rug geven en begeleiden naar een goede toekomst waarin duurzaamheid centraal staat vindt hij een mooi gegeven. Vanuit deze motivatie hebben ze er niet lang over na hoeven denken om ook Job Buddy te ondersteunen. Een lokaal initiatief met een mooi doel - werkzoekenden sneller aan het werk - kan hij alleen maar toejuichen. Hij draagt dan ook met plezier een steentje bij door een plek te bieden waar de deelnemers verbinding kunnen zoeken en vinden met de lokale ondernemers. "Wij doen wat we kunnen en willen meer zijn dan alleen maar een brasserie! We vinden het mooi dat wij de sfeervolle locatie kunnen bieden waar ontmoeting centraal staat. Het bargedeelte leent zich daar ook prima voor".

Bob geeft aan dat wat hem betreft de Job@Park borrels ook in 2018 gewoon doorgaan. Zowel werkvinders en werkzoekenden uit de voorgaande groepen als de mensen die zich aanmelden voor de nieuwe groep in 2018 zijn daar van harte welkom!

Wil jij als ondernemer Job Buddy Leiderdorp ook steunen? Stuur dan een mailtje naar jobbuddyleiderdorp@outlook.com en we nemen telefonisch contact met je op om een afspraak te maken.

Bingo bij de buurtvereniging

Zijlkwartier n Buurtvereniging Zijlkwartier organiseert vrijdag 8 december een bingo-avond in het buurtcentrum aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp.

Er worden tien rondes gespeeld, waarin per ronde drie mooie prijzen te winnen zijn. Deelname kost € 15,00 voor tien rondes. Natuurlijk ontbreekt ook de verloting niet tijdens deze gezellige activiteit. De avond begint om 20.00 uur en het buurtcentrum is vanaf 19.30 uur open.