Op de foto v.l.n.r. presentator Rudo Slappendel, Jeroen Kampschreur, Hilde van Herwijnen, Angel Daleman, de broer en zus van Rozanne Voorvelt, Diede Rozeboom, RCL aanvoerster Sabine Verheul, RCL bestuurslid Kees van der Kommer en trainer Janet Griffioen. | Foto: J.P. Kranenburg
Op de foto v.l.n.r. presentator Rudo Slappendel, Jeroen Kampschreur, Hilde van Herwijnen, Angel Daleman, de broer en zus van Rozanne Voorvelt, Diede Rozeboom, RCL aanvoerster Sabine Verheul, RCL bestuurslid Kees van der Kommer en trainer Janet Griffioen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Leiderdorp huldigt sporters

sportprijzen n Tijdens een bruisend sportgala in het Zalencentrum A4 werden vrijdag 1 december de Leiderdorpse sportprijzen voor het seizoen 2016-2017 uitgereikt.

Sportman van het Jaar werd zitskiƫr Jeroen Kampschreur, de titel Sportvrouw van het Jaar ging naar waterpoloster Rozanne Voorvelt. Het eerste damesteam van RCL werd Sportteam van het Jaar, en de voetbalclub sleepte ook de titel Sportclub van het Jaar in de wacht. De prijzen voor de meeste veelbelovende sporttalenten gingen naar turner Diede Rozeboom en schaatsster Angel Daleman. De titel Sportvrijwilliger van het Jaar ging naar Hilde van Herwijnen van korfbalvereniging Velocitas.

De jury, die bestond uit Jan Vos, Carolien van der Horst en Ron Hoogendam, had weer een zware taak gehad. In de meeste categorieƫn was de keuze ruim, alleen het aantal kandidaten voor de titel sportvrouw van het jaar bleek beperkt.

De sporttalenten beten het spits af. Van talent heeft Leiderdorp altijd een overvloed. Vandaar dat er sinds vorig jaar in deze categorie twee prijswinnaars zijn, een bij de meisjes en een bij de jongens.

Lees verder op pagina 3.