LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Blij met afstelling verkeerslichten Engelendaal

Graag wil ik reageren op de ingezonden brief van Dhr. Bloem in het L.W van woensdag 29 november met als onderwerp sluipverkeer.

Als bewoner van de Muzenlaan steek ik regelmatig (soms meerdere keren per dag) de Engelendaal over als fietser. Voor de reconstuctie stond je als fietser soms enkele minuten te wachten voordat je 'groen' kreeg. Dit is nu aanmerkelijk korter ook gezien het feit dat de verklikkers aangeven wat ongeveer de wachttijd is. Door de korte wachttijden wordt er aanzienlijk minder door 'rood' gereden door fietsers. De huidige afstelling van de verkeerslichten is mede ingegeven om verkeer van Leiden naar de A4 buiten Leiderdorp om te leiden.

Ik weet niet of dhr. Bloem veel spullen richting oude dorp moet vervoeren of dat de auto de enige optie is maar vanuit zijn huis in de wijk Driegatenbrug ben je met de fiets in 6 minuten in het oude dorp. Zelfs helemaal verkeerslichtenvrij op het fietspad langs de Zijl en de Van Der Valk Bouwmanweg met kruisingen waarbij de fietser voorrang heeft.

Zoals u ziet zijn er ook bewoners van Leiderdorp die de reconstructie en afstelling van de verkeerslichten wel als een verbetering ervaren.

Maarten de Graas, Leiderdorp


Kerstmiddag KBO-PCOB

Ouderenbond n Donderdag 7 december is er een bijeenkomst van de ouderenbond KBO-PCOB in de Kapelzaal van de Scheppingskerk. Het programma heet: 'Kerstbonbons'.

Bij binnenkomst vanaf 14.00 uur wordt er glühwein geschonken. Het programma begint om 14.30. Zangeres Loes, begeleid door twee gitaren, zingt een mix van bekende Engelse en Nederlandse liedjes en liederen met een meer religieuze achtergrond. Deze laatste zijn ook bijna allemaal bekend en nodigen uit tot meezingen. De liedjes zijn onderverdeeld in blokken en daartussen leest Loes een gedicht voor of /en een kort kerstverhaal.

De entree is gratis en alle ouderen zijn van harte welkom.