Afbeelding
Foto: PR

Oecumenische vespers in de Adventstijd

adventvespers n De oecumenische voorbereidingsgroep van de Protestantse Gemeente Leiderdorp en de Goede Herder Parochie organiseren ook dit jaar vier vespers in de Adventstijd. Momenten van gebeden, stilte, zingen en licht in alle hectiek van de drukke decembermaand.

Advent is een tijd van verwachting, een tijd van uitkijken naar het feest van Kerstmis, het feest van licht. Advent is voor wie het donker aan den lijve voelt en moeite heeft om verder te kijken. Advent is een tijd van vertrouwen dat licht doorbreken zal, ook al lijkt de tijd donkerder dan ooit.

Het thema van de vespers is dan ook: Verder Kijken! Terwijl de wereld donker is van oorlog, geweld en ziekten geeft het uitzicht als je verder kijkt. In de bijbel staan verhalen over zulke verderkijkers: de wachter die uitziet naar de terugkomst van de Heer, Johannes die uitziet naar de komst van de Messias, Jesaja die al in zijn tijd verder kijkt naar de nieuwe hemel en de nieuwe aarde en Maria die ziet hoe God zijn beloften trouw is.

De Adventsvespers zijn op vier donderdagen: 30 november en 14 december in de Dorpskerk in Leiderdorp, 7 en 21 december in de Goede Herder kerk in Zoeterwoude-Rijndijk. Aanvang 19.15 uur.


Eerste Business Club-evenement bij Asopos

Roeien n Vrijdagmiddag 17 november kwam een grote groep ondernemers uit de Leidse regio, en van daarbuiten, bijeen in Leiderdorp. Studentenroeivereniging Asopos de Vliet organiseerde haar eerste Business Club-evenement in haar eigen verenigingsgebouw aan de Zijlstroom.

De aanwezigen, variërend van vertegenwoordigers van grote frisdrankproducenten tot lokale winkeliers, maakten kennis met elkaar en met de vereniging. De aftrap van het evenement werd verzorgd door burgemeester Laila Driessen van Leiderdorp. Zij onthulde een sponsorwand met alle namen van de nieuwe partners (foto) die voortaan de entree van het verenigingsgebouw zal sieren.

Tijdens het evenement werd naast ondernemerschap ook uitgebreid stilgestaan bij topsport. Asopos de Vliet floreert al enige jaren op het water, met als hoogtepunt het winnen van Olympisch brons door Boudewijn Röell in de Holland Acht in Rio. Röell sprak tijdens het evenement trots over zijn sport en zijn club. "Hier heb ik geleerd dat alles mogelijk is, als je er maar hard genoeg voor werkt. Die instelling, die je bij iedere fanatieke roeier aantreft, is natuurlijk enorm waardevol, juist in het bedrijfsleven."