Aukelien van Hoytema over Bach en Luther

lezing n De bekende Leidse radiopresentator, zangeres en pianist Aukelien van Hoytema geeft dinsdagavond 12 september voor de Volksuniversiteit Leiderdorp een lezing met de titel 'Bach en Luther, muziek en theologie'.

Dat in het kader van het Luther-jaar: 500 jaar geleden, op 31 oktober 1517, spijkerde hij zijn stellingen aan de deur van de kerk van Wittenberg. Van Hoytema vertelt over de invloed die Luther heeft gehad op de muziek van Bach, uiteraard met de nodige luistervoorbeelden uit Bach's werken.

Aukeline van Hoytema was hoofd van de afdeling Culturele Programma's TROS Radio en van TROS Radio-4. Jarenlang presenteerde zij op Radio 4 het programma 'Een Goedemorgen Met …'. Daarin ging ze in gesprek met een bekende Nederlander die zijn of haar keuze in klassieke muziek toelichtte.

De lezing van 12 december is van 19.30 tot 21.00 uur in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp. Inschrijven kan via de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail: info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau in De Sterrentuin (ma t/m vr, 09.30-12.00 uur).


Inzameling voor de voedselbank

etenswaren n Dinsdag 5 december is er weer de maandelijkse inzameling voor de Voedselbank Leiden e.o. op het plein voor de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp. De hele dag tot ongeveer half 5 kunnen houdbare levensmiddelen worden ingeleverd. Ook geld is welkom, er is een geldkistje aanwezig.