EHBO-cursus

Basiscursus n De EHBO-vereniging Leiderdorp organiseert begin 2018 weer een basiscursus Eerste Hulp Verlenen bij een Ongeval. De cursus wordt gegeven op de dinsdagavond van 19.30 tot 21.45 uur. De eerste avond is op 9 januari in de Scheppingskerk in Leiderdorp.

De cursisten leren tijdens ongeveer zestien lesavonden wat ze moeten doen om slachtoffers van een ongeval te helpen. Leren reanimeren en het juiste gebruik van AED zijn ook onderdeel van het lesprogramma. De cursus wordt afgesloten met een officieel examen, volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis.

De cursus kost 235 euro, inclusief cursusboek, gebruik van verbandmateriaal en examen. De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden deze cursus gedeeltelijk of geheel. Kijk voor meer informatie of aanmelden op de website www.ehboleiderdorp.nl. Of bel met secretaris Divera Kapteijn via (071) 5891171.


Bijeenkomst ApneuVereniging

Gezondheidszorg n In Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp vindt op donderdagavond 30 november een bijeenkomst van de ApneuVereniging plaats. Voor de pauze spreekt huisarts dr. Hugo Hardeman over de diagnose en behandeling van apneu vanuit het perspectief van de huisarts. Na de pauze spreekt dr. Remi Schoop, KNO-arts in het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp, over apneuzorg in het ziekenhuis. Er is bij beide sprekers genoeg ruimte voor het stellen van vragen. De avond start om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Aanmelden kan via de website verhagen@apneuvereniging.nl.