Alle Willem de Zwijgerschool zwemmers bij elkaar. | Foto: PR
Alle Willem de Zwijgerschool zwemmers bij elkaar. | Foto: PR Foto: PR

Zwemmen voor kinderen in Ethiopië

Actie n Vrijdag 24 november hebben de leerlingen uit groep 7 en 8 van de Willem de Zwijgerschool uit Leiderdorp baantjes gezwommen in zwembad de Does om geld op te halen voor Plan Nederland. Het leverde in totaal 1127 euro op, een bedrag om trots op te zijn.

Plan Nederland organiseert deze jaarlijkse actie, waarbij duizenden scholieren in heel Nederland hun schaatsen of zwembroek aantrekken en zoveel mogelijk geld inzamelen voor waterprojecten in Ethiopië. Dankzij deze actie hebben kinderen in Ethiopië straks veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen op school.


D66-lijst mix van oud en nieuw

verkiezingen n Burgerraadslid Jeroen Hendriks wordt lijsttrekker voor D66 afdeling Leiderdorp bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

De kieslijst van de democraten is een mix van oude bekenden en nieuwkomers. In de top 5 staan slechts twee van de vijf huidige raadsleden: Joey van Boxsel op nummer 3 en Ed Grootaarts op 5. Van Boxsel is raadslid sinds 2014, Grootaarts maakte deel uit van de raad van 1990 tot 2000 en daarna weer vanaf 2010.

Op nummer 2 staat Prachee van Brandenburg-Kulkarni en op 4 Martijn Huijsman. Beide nieuwkomers zijn bij de raadsvergadering van 6 november geïnstalleerd als burgerraadslid zodat ze een paar maanden kunnen warmdraaien. Lijsttrekker Jeroen Hendriks is burgerraadslid sinds februari 2016.

De kieslijst, die op 15 november is vastgesteld door de leden, telt in totaal dertien kandidaten en is erg divers. De partij wil hiermee verschillende generaties, achtergronden, expertises en overtuigingen verbinden en vertegenwoordigen.

D66 werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 de grootste partij in Leiderdorp en heeft op dit moment vijf van de eenentwintig raadszetels.

V.l.n.r. Martijn Huijsman, Prachee van Brandenburg-Kulkarni, Ed Grootaarts, Jeroen Hendriks en Joey van Boxsel. | Foto: PR