Een echte judomeester zorgt ervoor dat de kinderen met respect en vertrouwen kennis maken met judo. Op de foto krijgen kinderen van 't Bolwerk les. | Foto: PR
Een echte judomeester zorgt ervoor dat de kinderen met respect en vertrouwen kennis maken met judo. Op de foto krijgen kinderen van 't Bolwerk les. | Foto: PR Foto: PR

Judo voor jongste groepen PCOB-scholen

schooljudo n De jongste drie groepen van de PCOB-scholen in Leiderdorp krijgen dit schooljaar voor het eerst ook judoles. Vorige week is de eerste serie van vier lessen afgerond. De judolessen worden georganiseerd in samenwerking met Schooljudo.nl.

Op de basisscholen 't Bolwerk, Kastanjelaan, Willem de Zwijger en Regenboog werd na de herfstvakantie de gymzaal viermaal omgetoverd in een dojo. Gehuld in complete schooljudopakken leerden de kinderen van de groepen 1 tot en met 3 de beginselen van deze sport onder leiding van een echte judomeester.

De scholen hebben het schooljudo omarmd omdat het een belangrijke bijdrage kan leveren aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Na de voorjaarsvakantie staat nog een serie van vier judolessen op het programma.