LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Groene golf Engelendaal als remedie tegen sluipverkeer

De verkeerschaos in en om de Zijlwijk in Leiderdorp is als een olievlek op het water die zich verspreid op de wind. De wind is hier het gemeentelijke verkeersbeleid en bewoners die het hardste roepen.

Na het afsluiten van de Van der Marckstraat zoekt het verkeer een andere (sluip)weg. Ik doe daaraan mee, ik ben bewoner van Driegatenbrug en moet zeer regelmatig naar het oude dorp. Als lokale bewoner doe je dat bij voorkeur via lokale straatjes met weinig verkeerslichten. Na het afsluiten van de Van der Marckstraat werd dat dus de Pinksterbloem en de Splinterlaan. Een prima route, gewoon 30 km aanhouden en goed opletten. De voorspelling van andere schrijvende lezers is dat deze route nog drukker en gevaarlijk gaat worden zodra straks de Lijnbaan ook aangepast wordt tegen sluipverkeer.

Misschien kan de gemeente eens nadenken over de een eenvoudige oplossing: de Engelendaal wordt momenteel gemeden als de pest, het is een laan van 'vakkenvullen' en in elk vak lang wachten. Na het aanpassen van de in- en uitvoegstroken is de doorstroming nooit verbeterd. Waarom nog steeds 'vakkenvullen' en wachten? Een groene golf gebaseerd op bijvoorbeeld 40 km per uur is veilig en zal veel chauffeurs overhalen om niet meer te sluipen.

Aad Bloem, Leiderdorp


Mandala kerstster maken

Workshop n Buurtvereniging Zijlkwartier organiseert woensdag 6 december een creatieve avond. Op het programma staat het tekenen van een kerstster in de Mandala techniek.

Het tekenen van Mandala's wordt steeds populairder in Nederland. In het Zijlkwartier zijn regelmatig cursussen om het tekenen van Mandala's, Chakra's, Gems (edelstenen), soms met numerologie, onder de knie te krijgen.

In de workshop van 6 december helpen docenten Ria Roest- van Weeren en Karin Wesseling de deelnemers bij het tekenen van een kerstster waarbij de Mandala techniek gebruikt wordt, wat een bijzonder en zeer decoratief resultaat oplevert.

De workshop is van 20.00 uur tot 22.00 uur in het verenigingsgebouw van Buurtvereniging Zijlkwartier aan de Van der Markstraat 19. De kosten voor deze avond bedragen € 15,00 p.p. inclusief papier. Een passer en (kleur)potloden dienen de deelnemers zelf mee te nemen. Aanmelden kan via het e-mailadres mw.roest@entry.nl.