V.l.n.r. zittend: Roeland Schmidt, Joyce van Reijn, Olaf McDaniel en Anita Dutour Geerling; staand: Sophie Eversteijn, Erik Zandvliet  Fred van der Vos, Peter Glasbeek, Jan Reijken en Oscar Menger. | Foto: PR
V.l.n.r. zittend: Roeland Schmidt, Joyce van Reijn, Olaf McDaniel en Anita Dutour Geerling; staand: Sophie Eversteijn, Erik Zandvliet Fred van der Vos, Peter Glasbeek, Jan Reijken en Oscar Menger. | Foto: PR Foto: PR

Olaf McDaniel voert lijst PvdA Leiderdorp aan

verkiezingen n De PvdA afdeling Leiderdorp gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met dezelfde top 3 als bij de verkiezingen van 2014. Lijsttrekker wordt Olaf McDaniel, momenteel wethouder van onder meer sport en milieu in Leiderdorp.

Op 2 staat Joyce van Reijn, de huidige fractievoorzitter van de PvdA en nestor van de gemeenteraad; begin maart volgend jaar heeft zij er twintig jaar als Leiderdorps raadslid opzitten. Nummer drie is Roeland Schmidt, raadslid sinds hij de plek van McDaniel overnam in november vorig jaar.

Op plek 4 een oude bekende: Peter Glasbeek die van 2005 tot 2010 wethouder in Leiderdorp was. Burgerraadslid Sophie Eversteijn staat op een vijfde plaats, gevolgd door Erik Zandvliet en Anita Dutour Geerling. Fred van der Vos, Henny Bavelaar en burgerraadslid Oscar Menger vervolmaken de lijst. Jan Reijken, van het ombudsteam van de PvdA in Leiderdorp en tevens burgerraadslid, sluit de lijst als lijstduwer af.

Donderdagavond 23 november stelde de PvdA afdeling Leiderdorp de kandidatenlijst in een goedbezochte ledenvergadering unaniem vast.


DE-punten actie voor de Voedselbank

Lions n Na het succes van vorige jaren organiseert de Lionsclub Leiderdorp vanaf eind november tot begin januari opnieuw een inzamelactie van Douwe Egberts punten ten bate van de Voedselbank Leiden e.o.

Op een aantal locaties in het dorp (zie onderaan dit artikel) zijn inzamelboxen geplaatst waarin de punten die te vinden zijn op de koffie- en theeverpakkingen van Douwe Egberts kunnen worden geschonken. De Lions wisselen deze punten in tegen pakken koffie, die gedoneerd worden aan de Voedselbank.

De Voedselbank bestrijdt armoede door wekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen die financieel niet rond kunnen komen. In onze regio gaat het om bijna duizend gezinnen waarvan bijna honderd in Leiderdorp. Voor elke vijfhonderd verzamelde punten ontvangt de Voedselbank een pak koffie. Koffie is een artikel dat zelden aan de Voedselbanken wordt geschonken.

De Lions roepen iedereen op de keukenlaatjes om te keren en alle aangetroffen DE-punten te schenken aan dit goede doel. Het is prettig als de punten per vijfhonderd gebundeld zijn maar ook alle losse punten zijn van harte welkom. In januari worden de punten ingeleverd bij Douwe Egberts zodat de Voedselbank begin februari 2018 hopelijk weer veel pakken koffie kan uitdelen.

De inzamelboxen zijn in Leiderdorp geplaatst bij Albert Heijn Santhorst, Albert Heijn Winkelhof, Foto Filippo Winkelhof, Sport 2000 Winkelhof en Hoogvliet Leyhof.