Turgay Tufekciaglu voor zijn wijnboetiek. | Foto: J.P. Kranenburg
Turgay Tufekciaglu voor zijn wijnboetiek. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Escape room nu open

spannend n Na maanden in het geheim opgebouwd te hebben is Search & Escape, de eerste escape room van Leiderdorp, nu geopend voor het grote publiek. Op bedrijventerrein de Baanderij kunnen dappere spelers zichzelf in een raadselachtige kamer op laten sluiten, om te kijken of ze hier binnen 60 minuten zelf uit weten te komen.

Escape rooms zijn al enkele jaren een populair fenomeen: met je team wordt je opgesloten en de enige manier om te ontsnappen is op zoek te gaan naar aanwijzingen en de puzzels op te lossen die zich in de kamer bevinden. Een spannende ervaring die zich uitermate goed leent voor zowel teambuilding evenementen als gezellige uitjes met vrienden of familie.

The Ghost Ship

Bij Search & Escape wordt men tussen het puzzelen door meegenomen in een mysterieus verhaal met een fantasierijk piraten-thema: The Ghost Ship. De spelers zijn ontvoerd en bevinden zich op een eeuwenoud spookschip, waarvan de gevreesde Kapitein Ruigbaard verwacht dat de gevangenen als nieuwe bemanningsleden aan het werk zullen gaan. Maar in het ruim heeft zich al een hoop afgespeeld, en er zijn objecten, raadsels en misschien zelfs geheimzinnige wezens die de spelers naar de ontsnapping kunnen helpen.

Na het spel kan men in de ontvangstruimte nog even na praten onder het genot van een kopje koffie, en trotse escapisten mogen natuurlijk ook even op de foto met een vermelding van hun behaalde tijd. In de toekomst biedt de locatie ruimte voor meer: naast 'The Ghost Ship' zullen meer creatief vormgegeven kamers volgen, maar het thema daarvan blijft voor nu nog even een onoplosbaar geheim.

Search & Escape bevindt zich op de Rietschans 75 in Leiderdorp. Tot en met 24 december krijgen klanten een korting van 20 procent op de toegangsprijs. Reserveringen kunnen geboekt worden via de websitewww.searchandescape.com.


Terra Wine Shop opent op Oranjegalerij

Wijnboetiek n Leiderdorp krijgt er een bijzondere winkel bij. Zaterdag 2 december opent de Terra Wine Shop aan de Frederik Hendriklaan 30 (op winkelcentrum Oranjegalerij) de deuren.

Eigenaar Turgay Tufekciaglu verheugt zich er al op om de Leiderdorpers kennis te laten maken met een heel scala aan kwaliteitswijnen. Hij is gespecialiseerd in Duitse wijnen en importeert zijn eigen merken uit Duitsland. Maar Terra Wine heeft nog veel meer te bieden. Zoals een eigen merk echte champagne – uit de gelijknamige streek in Frankrijk – en biologische wijnen uit onder meer Duitsland, Italië en Frankrijk. "Dat zijn wijnen waar in de druiventeelt geen chemische bestrijdingsmiddelen worden. Insecten worden weggehouden met natuurlijke middelen als venkelolie en theesoorten en door bepaalde kruiden tussen de wijnranken te laten groeien."

Naast wijnen heeft hij een breed assortiment speciaalbier en een selectie aan sterke dranken, waaronder exclusieve gin- en whiskeymerken.

De gloednieuwe wijnboetiek wil zich niet alleen onderscheiden in aanbod, maar ook in service en advies. Elke vrijdagmiddag en zaterdag zijn er 'Open Flessen Dagen' waar mooie wijnen vrijblijvend uitgeprobeerd kunnen worden. En organiseer je een speciaal etentje thuis, loop dan eens langs bij Turgay; hij help graag om bij de verschillende gerechten de perfecte wijn te vinden.

In de aanloop naar de kersttijd organiseert Turgay een aantal extra proeverijen. Zo is er op maandagavond 11 december een proeverij met biologische wijnen, op maandagavond 18 december staan exclusieve Duitse wijnen centraal en op dinsdagavond 19 december kunnen verschillende champagnes en mousserende wijnen uitgeprobeerd worden.

De Terra Wine Shop is geopend van woensdag tot en met zaterdag.